VIDEO Trei filme care definesc viitorul Dacia și noul Bigster Concept. Nou director de design al mărcii Dacia. „Cu această nouă mașină am încălcat câteva reguli!”

VIDEO Trei filme care definesc viitorul Dacia și noul Bigster Concept. Nou director de design al mărcii Dacia. „Cu această nouă mașină am încălcat câteva reguli!”
scris 18 ian 2021

Dacia intră într-o nouă perioadă a existenței sale, odată cu lansarea planului Renaulution al lui Luca de Meo, care prevede nu doar organizarea mărcii românești într-o unitate de business împreună cu Lada, dar și schimbarea destul de serioasă a imaginii mărcii. Noul concept propus de Dacia este un SUV cu trăsături care amintesc de mărci cu tradiție în zona off-road, precum Jeep. De asemenea, dimensiunile sale sunt neobișnuite pentru marca Dacia: 4,60 metri, specific clasei compacte, ceea ce va atrage noi clienți către această marcă, cu ajutorul prețului, care va fi mult mai mic decât concurenții obișnuiți ai acestui segment.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Apariția unei versiuni de serie a fost anunțată pentru finalul perioadei de tranziție, 2025, o perioadă firească pentru dezvoltarea unui automobil de la zero. Practic, din acest moment, designerii Renault încep să lucreze, pe baza conceptului prezentat acum, pentru a contura aspectul unui model de serie, care să poată fi construit în uzina din Mioveni.

După cum au anunțat reprezentanții Renault – Dacia, mașina va folosi aceeași platformă CMF-B a Alianței, care va permite obținerea unor costuri de producție mult mai mici. De asemenea, a fost confirmată o motorizare hibrid, care la momentul 2025 va fi, probabil, principala propulsie din oferta constructorilor auto.

Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online CITEȘTE ȘI Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online

„Conceptul Bigster este o piatră de hotar importantă pentru Dacia. Întruchipează evoluția valorilor mărcii noastre: întotdeauna esențial, accesibil, dar acum și cu o nuanță de cool și un spirit de aventură. Designul conceptului Bigster este direct, este simplu și, dincolo de toate, este ușor de înțeles. A fost desenat în jurul câtorva linii la locul potrivit și precis definite. Cred că frumusețea lui Bigster vine din proporțiile sale bine echilibrate. Limitele între capotă și habitaclu sunt clar definite, creând o zonă cu linii drepte și dure care combină spațiul interiorului cu estetica plăcută. Ce îmi place cu adevărat la partea din față este precepția dimensiunii generată de grila largă, care include farurile în formă de Y, noua noastră semnătură iconică.

Cu această nouă mașină am încălcat câteva reguli. De exemplu, nu veți găsi nicio piesă de crom sau aluminiu, nici în exterior, nici în interiorul mașinii. Le-am înlocuit cu materiale reciclate și nevopsite cu un aspect specfici și atractiv. Îi dă designului nostru o notă modernă și la modă. Ca să sintentizez, noi, la Dacia credem în frumusețea inteligentă. Credem că esențialul și accesibilitatea pot fi de asemenea atractive pentru clienții noștri. Iar Bigster Concept este aici pentru a confirma convingerile noastre” a declarat în prima sa apariție video Alejandro Mesonero-Romanos, noul director de design al mărcii Dacia.

FOTO Surpriză Renault: Dacia Bigster, viitorul SUV compact al mărcii, prezentat sub forma unui concept. Un nou logo al mărcii CITEȘTE ȘI FOTO Surpriză Renault: Dacia Bigster, viitorul SUV compact al mărcii, prezentat sub forma unui concept. Un nou logo al mărcii

„Dacia va continua să propună clienților modele fiabile, la cel mai bun preț. Odată cu crearea noului business unit Dacia-Lada, vom exploata la maxim potențialul platformei modulare CMF-B, vom deveni mai eficienți și vom crește calitatea, competitivitatea și atractivitatea produselor noastre. Avem așadar toate atuurile pentru a ne dezvolta spre noi orizonturi. Conceptul Bigster este un indiciu pentru calea pe care o vom urma”, a anunțat cu ocazia prezentării Bigster Concept Denis Le Vot, proaspătul CEO al Dacia și Lada.

„Proporțiile conceptului Dacia Bigster sunt în egală măsură contemporane și atemporale. Liniile sale simple, lipsite de artificii estetice inutile, inspiră robustețe. Nu doar dimensiunile exterioare sunt generoase în cazul conceptului Dacia Bigster. Interiorul este la rândul său foarte primitor, fiind printre cele mai spațioase din acest segment. Semnătura luminoasă în formă de Y este de acum mai amplă, accentuând aspectul robust specific modelelor SUV. Un aspect pus și mai mult în valoare de culoarea verde închis a caroseriei” arată și descrierea oficială a conceptului Dacia Bigster.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia bigster
dacia concept
dacia suv
alejandro mesonero romanos