VIDEO Unde s-a ajuns cu tronsonul IV al Autostrăzii Ford

VIDEO Unde s-a ajuns cu tronsonul IV al Autostrăzii Ford
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 oct 2023

Procentul fizic al lucrărilor la șantierul tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești, denumit "Autostrada Ford", a depășit 30%, anunță autoritățile.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Stadiul fizic al lucrărilor la tronsonul III, Valea Mare - Colonești, al drumului expres Craiova-Pitești, denumit "Autostrada Ford", a depășit 80%, fapt ce conferă încredere că se va circula la sfârșitul acestui an și pe acest tronson de drum de mare viteză, singurul fapt ce poate întârzia finalizarea este o schimbare a vremii, în sensul să existe o perioadă lungă de precipitații, a fost anunțat recent. 

România a ieșit din topul țărilor cu cei mai ieftini carburanți. Statele cu cel mai accesibil preț la benzină și motorină CITEȘTE ȘI România a ieșit din topul țărilor cu cei mai ieftini carburanți. Statele cu cel mai accesibil preț la benzină și motorină

La acest moment, pe șantier sunt peste 500 de muncitori mobilizați și circa 150 de utilaje.

Autoritățile au semnat în primăvară ordinul de începere pentru proiectarea drumului de legatură între DN6 (zona uzinei Ford) și drumul expres Craiova-Pitești (tronsonul 1).

Valoarea contractului este de 1,2 milioane lei.

VIDEO Unde s-a ajuns cu tronsonul IV al Autostrăzii Ford

La finele anului trecut a fost anunțat că UMB a ajuns la 53 % stadiu fizic pe lotul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești, tronson de 32 de kilometri pe care îl poate termina până la sfârșitul anului 2023, însă circulația poate fi deschisă doar pe jumătate din lungime pentru că nu există nod de descărcare în DN 65 și la Colonești.

Constructorul a început lucrările în 2021 și are termen contractual ianuarie 2024. ,,Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești va fi inaugurat în 2023. Antreprenorul general, UMB, are un progres bun, fiind “sus” cu aproape toate structurile. Lucrările la terasamente sunt și ele înaintate, ajunse la cotă în mare parte din traseu. Mai simplu spus, lotul are toate șansele să fie finalizat până la sfârșitul lui 2023, termenul contractual fiind ianuarie 2024, adică 12 luni de proiectare și 24 de execuție calculate de la emiterea ordinului de începere din 18.01.2021. Din păcate, șoferii vor putea folosi doar aproximativ 15 kilometri, între nodurile Valea Mare (Slatina) și Negreni deoarece în capătul de est al lotului, la Colonești, nu avem nod și niciun fel de perspectivă pentru o descărcare temporară.” a transmis Asociația Pro Infrastructură

TABEL O nouă ieftinire agresivă a carburanților. Prețurile au coborât la cele de dinaintea declanșării războiului din Ucraina CITEȘTE ȘI TABEL O nouă ieftinire agresivă a carburanților. Prețurile au coborât la cele de dinaintea declanșării războiului din Ucraina

Asociația Pro Infrastructură avansa și un scenariu optimist, acela al deschiderii ,,la pachet” cu Lotul 4 Colonești-Albota (Pitești), lot tot de 32 de kilometri cu termen noiembrie 2024. Șansele sunt, însă destul de mici, stadiul lucrărilor care au început în vară fiind de doar 5 % potrivit CNAIR.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada ford
umb