Volkswagen a început construcția celei de-a treia uzine pentru mașini electrice din China. Va funcționa cu energie verde încă din prima zi

Volkswagen a început construcția celei de-a treia uzine pentru mașini electrice din China. Va funcționa cu energie verde încă din prima zi
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 mai 2021

Volkswagen Group China a anunțat începerea lucrărilor de construcție la uzina din Anhui, China, a treia uzină dedicată platformei MEB, folosită exclusiv de vehiculele electrice. Primele două uzine au fost deja construite în Anting, cu SAIC, și în Foshan, cu FAW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Uzina Volkswagen Anhui va fi gata în 2022, la jumătatea anului, după ce compania a pornit lucrările în această lună și a stabilit ca termen pentru startul producției anul 2023. Cu ajutorul acestei uzine și al celorlalte două, din Anting și Foshan, Volkswagen China și-a propus să livreze anual, începând din 2025, 1,5 milioane de vehicule propulsate electric.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

"Volkswagen Anhui va fi un centru global de inovare pentru e-mobilitate și o piatră de temelie a strategiei de decarbonizare a grupului. Deoarece China este cea mai mare piață din lume pentru vehicule electrice, trebuie să ne consolidăm competențele locale - iar Volkswagen Anhui este o parte importantă a acestora", a declarat Stephan Wöllenstein, CEO Volkswagen Group China.

Fabrica VW Anhui urmează să funcționeze cu energie verde încă din prima zi.

ULTIMA ORĂ VIDEO Ford va produce un model electric la Craiova CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO Ford va produce un model electric la Craiova

Clădirea fabricii are la bază o fostă uzină JAC, un parteneriat în care Volkswagen a cumprăat încă din 2020 pachetul majoritar de acțiuni. Fabrica beneficiază și de un nouă uzină de caroserii, pe o suprafață de aproximativ 141.000 metri pătrați, o parte importantă din suprafața totală a proiectului de aproximativ 500.000 metri pătrați .

Volkswagen Anhui caută să angajeze circa 500 de angajați, până în 2025, dintre care majoritatea în cercetare și dezvoltare, precum și în inginerie. Compania intenționează să cscurteze timpul de dezvoltare a unui automobil, prin concentrarea cercetării și dezvoltării, asigurării calității, producției sub un singur acoperiș.

Compania nu a anunțat deocamdată care vor fi modelele ce vor fi construite în Anhui, dar a precizată că „vor ținti clienții tineri”.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw china
masini electrice
uzina vw
vw electrice