Volkswagen a lansat un concurs pentru designeri din toată lumea pentru crearea modelului ID.3 din 2050

Volkswagen a lansat un concurs pentru designeri din toată lumea pentru crearea modelului ID.3 din 2050
scris 1 mai 2020

Klaus Bischoff, șeful designului VW Group, a lansat o competiție dedicată tuturor designerilor și pasionaților de automobilelor, cu ocazia zilei internaționale a designului. Scopul concursului este crearea automobilului ID.3 al viitorului, respectiv pentru anul 2050.

Întrebările la care cei de la VW doresc să răspundă cu ajutorul unui concurs de design auto sunt: „Cum ar putea să arate un vehicul electric precum VW ID.3 peste 30 de ani? Vor înlocui hologramele butoanele actuale din mașini? Va rula automobilul autonom? Cum va fi adaptat exteriorul mașinii în funcție de noile cerințe?”.

Competiția a fost lansată pe Instagram, pe contul @volkswagen_de. Misiunea este clar descrisă: desenul lui ID.3 pentru 2050.

Concursul este deschis designerilor profesioniști, dar și celor în devenire. „O comunitate impresionantă de design s-a dezvoltat în social media în ultimii câțiva ani. Ne dorim să inițiem un dialog cu această talentată scenă prin intermediul competiției noastre”, a spus Klaus Bischoff.

Producătorii auto europeni reiau producția, odată cu relaxarea măsurilor de distanțare socială impuse de guverne din cauza noului coronavirus CITEȘTE ȘI Producătorii auto europeni reiau producția, odată cu relaxarea măsurilor de distanțare socială impuse de guverne din cauza noului coronavirus

Cei de la Volkswagen explică modul în care sunt create automobilele. Un nou model începe cu 12 ani înainte de a apărea în public, iar proiectele la care lucrează designerii sunt confidențiale, de aceea este dificil în mod normal pentru aspiranții la meseria de designer să se implice și să prezinte propuneri la care să primească feedback calificat.

„De-a lungul următoarelor patru săptămâni designerii sunt invitați să încarce desenele lor pe profilele lor de Instagram și să eticheteze imaginile cu # VolkswagenDesign2050 pentru a intra automat în concurs.”, a explicat șeful designului VW. El va fi cel care va alege trei desene favorite publicate pentru a-i invita pe creatori la Wolfsburg. Desenul câștigător va fi realizat prin printare 3-D, la o scară de 1:4.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.3
design id.3 2050
concurs vw design
competition vw id.3 2050