Volkswagen a trucat și în Europa rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze

Volkswagen a trucat și în Europa rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze
scris 24 sep 2015

Dispozitivele folosite de Volkswagen pentru trucarea testelor privind emisiile de gaze în SUA au fost instalate și pe modelele vândute în Europa, a anunțat joi ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt.

"Am fost informați de Volkswagen că au fost implicate și modele cu motoare diesel de 1,6 și 2 litri din Europa. Vom continua să lucrăm cu Volkswagen pentru a identifica care sunt acele mașini", a declarat Dobrindt într-o conferință de presă, citat de MarketWatch.

Dobrindt a adăugat că Ministerul Transporturilor verifică și automobilele altor producători auto ca urmare a scandalului declanșat la finele săptămânii trecute cu privire la gazele de eșapament emanate de mașinile Volkswagen cu motoare diesel.

Ministrul german estimează că autoritățile UE vor ajunge la un acord în lunile următoare privind testarea emisiilor de noxe pentru mașinile aflate în circulație pe drumurile europene.

Volkswagen riscă o amendă de 18 miliarde de dolari în SUA pentru că a trișat regulile federale privind emisiile de gaze pentru sute de mii de vehiculele diesel VW și Audi. Potrivit oficialilor grupului, software-ul care a permis manipularea rezultatelor testelor privind emisiile poluante a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel global, care ar putea fi chemate în service.

Constructorul german a anunțat că va aloca 6,5 miliarde de euro în trimestrul al treilea pentru a acoperi eventualele costuri.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
volkswagen
emisii
noxe
poluare