Volkswagen ar putea plăti peste 3 miliarde dolari pentru un acord cu autoritățile din SUA în scandalul emisiilor

Volkswagen ar putea plăti peste 3 miliarde dolari pentru un acord cu autoritățile din SUA în scandalul emisiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2017

Constructorul auto german Volkswagen este aproape de un acord cu Departamentul de Justiție din Statele Unite în scandalul emisiilor, în cadrul căruia ar putea plăti o amendă de peste 3 miliarde de dolari, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două părți negociază în prezent ultimele detalii ale acestei înțelegeri, în care penalitățile ar ajunge la maximum 4 miliarde de dolari. O decizie finală ar putea fi anunțată săptămâna viitoare, potrivit unor surse anonime, citate de Reuters.

Grupul Volkswagen ar putea fi obligat să accepte o monitorizare strictă din partea unei alte entități și să accepte schimbări majore legate de scandalul emisiilor, conform news.ro.

Constructorul auto și Departamentul de Justiție au avut discuții intense în ultima săptămână, în încercarea de a ajunge la un acord înainte de data de 20 ianuarie, când președintele Barack Obama își va încheia mandatul.

Autoritățile din Germania au descoperit nereguli legate de emisii la Dacia și alte 15 mărci auto CITEȘTE ȘI Autoritățile din Germania au descoperit nereguli legate de emisii la Dacia și alte 15 mărci auto

În caz contrar, schimbarea administrației de la Casa Albă va întârzia semnificativ încheierea unui acord.

Anterior, în cadrul unui alt acord, grupul german a fost de acord să plătească până la 17,5 miliarde de dolari proprietarilor de automobile, dealerilor și autorităților federale și statale din Statele Unite.

Volkswagen a admis, în septembrie 2015, că a instalat un dispozitiv secret la 475.000 de automobile diesel pentru a păcăli testele de emisii. Mașinile aveau, în realitate, emisii de până la 40 de ori mai mari decât normele admise.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
emisii