Volkswagen discută cu Huawei preluarea diviziei acesteia de conducere autonomă

Volkswagen discută cu Huawei preluarea diviziei acesteia de conducere autonomă
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2022

Grupul german Volkswagen este în discuții cu grupul chinez Huawei pentru achiziționarea diviziei acesteia specializată în conducere autonomă, pentru o sumă de ordinul miliardelor de euro, a informat Manager Magazin, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorii de automobile și firmele de tehnologie investesc miliarde de dolari în tehnologia de conducere autonomă, urmărind să fie în fruntea a ceea ce mulți consideră viitorul mobilității, scrie News.ro.

Euro NCAP a anunțat care sunt cele mai sigure vanuri de marfă în 2022 CITEȘTE ȘI Euro NCAP a anunțat care sunt cele mai sigure vanuri de marfă în 2022

Directorul general al Volkswagen, Herbert Diess, a declarat că se așteaptă ca industria auto să treacă la utilizarea pe scară largă a sistemelor de conducere autonomă în decurs de 25 de ani și că grupul urmărește noi parteneriate pentru a-și crește autosuficiența în domeniul software.

Liderii grupului german negociază de câteva luni acordul, care implică și sisteme tehnologice pe care Volkswagen nu le deține încă, a relatat Manager Magazine, citând surse interne.

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
huawei
conducere autonomă