Volkswagen negociază preluarea unei participații la producătorul auto rus GAZ

Volkswagen negociază preluarea unei participații la producătorul auto rus GAZ
scris 2 dec 2017

Grupul auto german Volkswagen poartă discuții vizând preluarea unei participații la GAZ, un producător rus de autovehicule comerciale ușoare, au declarat vineri pentru Reuters mai multe surse din apropierea discuțiilor.

Deocamdată nu este clar cât de mare este participația pe care Volkswagen ar dori să o dețină la GAZ și nici valoarea unei eventuale tranzacții. GAZ face parte din grupul Basic Element, care gestionează activele miliardarului rus Oleg Deripaska, și are deja un parteneriat cu Volkswagen, scrie Agerpres.

Parlamentul rus vrea să interzică accesul presei americane în camera sa inferioară CITEȘTE ȘI Parlamentul rus vrea să interzică accesul presei americane în camera sa inferioară

Atât GAZ cât și Basic Element au refuzat să comenteze iar un purtător de cuvânt de la Volkswagen a spus că grupul nu face comentarii cu privire la zvonurile care circulă pe piață.

Volkswagen este deja un investitor important în Rusia, după ce a investit 1,75 miliarde de euro în operațiunile sale de pe această piață. Constructorul german are o uzină de asamblare de vehicule și o uzină pentru producția de motoare la Kaluga

 

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen