Volkswagen se întoarce pe piața din Iran după 17 ani

Volkswagen se întoarce pe piața din Iran după 17 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2017

Volkswagen intenționează să vândă automobile în Iran pentru prima oară în ultimii 17 ani, profitând de relaxarea sancțiunilor într-o perioadă de îngrijorări legate de stagnarea creșterii în Europa și China, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul german a încheiat un contract cu importatorul iranian Mammut Khodro pentru a oferi spre vânzare SUV-urile compacte Tiguan și automobilele de familie Passat, în principal în centrele de vânzare dn regiunea Teheranului, a anunțat VW într-un comunicat.

Extinderea pe piețele emergente face parte din strategia VW de a reduce dependența de piețele principale și de a adăuga noi surse de venit, scrie News.ro.

Renault instalează la Uzina Mecanică din Mioveni un executiv român, fost director la Johnson Controls. Executivul francez pleacă după 4 ani CITEȘTE ȘI Renault instalează la Uzina Mecanică din Mioveni un executiv român, fost director la Johnson Controls. Executivul francez pleacă după 4 ani

”Prin revenirea în Iran, brandul Volkswagen umple un gol de pe harta sa mondială”,  a declarat în comunicat Anders Sundt Jensen, directorul de proiect al companiei pentru Iran.

Volkswagen este lider de piață în Europa și China și încearcă să își refacă operațiunile în Statele Unite, după scandalul manipulării testelor de poluare ale automobilelor diesel. În aceste condiții, Iranul, cu o populație de 80 de milioane de locuitori, este o oportunitate rară de creștere.

Și alte companii, precum Boeing și Total, vor să intre cât mai curând pe piața itaniană, la un an de la ridicarea sancțiunilor internaționale legate de programul nuclear al țării.

Grupul francez PSA a fost primul producător auto care s-a întors în Iran, printr-un acord anunțat anul trecut, de modernizare a unei fabrici Peugeot de lângă Teheran și începerea fabricării modelelor Citroen în țară. Câteva luni mai târziu, Renault a anunțat că va înființa o nouă uzină în Iran, cu o capacitate de 150.000 de vehicule pe an.

Creșterea producției auto din Iran va fi în medie de 11% până în 2021, potrivit estimărilor din aprilie ale BMI Research, parte a grupului Fitch.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
iran