Volkswagen va lansa 34 de modele noi sau versiuni noi, în 2020, la nivel global

Volkswagen va lansa 34 de modele noi sau versiuni noi, în 2020, la nivel global
scris 20 dec 2019

Marca Volkswagen pregătește 34 de noi modele pentru anul 2020, în care sunt incluse și variante derivate din modelele existente, potrivit unui anunț al companiei. Lansările includ mai multe automobile electrice sau electrificate.

Vedeta lansărilor va fi ID3, care va intra în showroom-uri cu versiunea de serie în vara lui 2020, după ce a fost deja vândută ediția limitată 1st Edition. ID.4, anunțat ca primul SUV al mărcii, va fi următorul model de serie electric, derivat din ID Next.  În total, VW spune că va lansa 12 SUV-uri și opt mașini electrice sau hibrid. „Suntem la începutul unei ere noi. Ne referim la afacerea cu e-mobilitate. Marca va investi 19 miliarde în tehnologii ale viitorului până în 2024, 11 miliarde numai în dezvoltarea e-mobilității. Și Volkswagen începe cea mai mare ofensivă electrică în industria auto de anul viitor: ID.3 intră la vânzare în vară, urmat de ID.Next, primul nostru SUV electric. Familia noastră ID. face mobilitate cu zero emisii accesibilă multor oameni pentru prima dată. Acesta este Noul Volkswagen”, a declarat Ralf Randstatter, COO-ul mărcii VW.

Potrivit informațiilor anunțate de reprezentanții mărcii, VW a ajuns la o pondere a SUV-urilor în vânzările proprii la 42% în SUA și 37% în Europa.

Mercedes-Benz - amendă de 13 milioane de dolari pentru rechemări neefectuate sau neraportate a 1,4 milioane de mașini CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz - amendă de 13 milioane de dolari pentru rechemări neefectuate sau neraportate a 1,4 milioane de mașini

Brandstatter a mai spus că VW a reușit să realizeze o bună parte din reducerile de costuri planificate, circa 2,6 miliarde euro din 3 miliarde, până la sfârșitul lui 2019.

„Confirmăm ținta noastră pentru marjă operațională de 4 - 5 procente pentru 2019 într-o piață dificilă”, a spus CFO-ul Arno Antlitz. „Cum am anunțat, ne așteptăm să generăm cash flow din activități operaționale semnificativ peste 1 miliard de euro, în 2019. Țintele financiare pentru 2020 rămân neschimbate. Mai departe, reafirm țintele pentru 2022 pentru marja operațională de cel puțin 6 procente și cash flow de peste 2 miliarde euro”.

VW nu a detaliat celelalte modele care vor fi lansate în 2020, dar a amintit câteva dintre ele. Este vorba despre T-Roc Cabrio, Arteon Shooting Brake și Tiguan R, toate trei derivatie din modele actuale.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw modele noi
lansari vw
masini electrice
vw electric
t-roc
id.3