Volvo Cars se pregătește pentru o campanie rapidă de electrificare a gamei sale de vehicule

Volvo Cars se pregătește pentru o campanie rapidă de electrificare a gamei sale de vehicule
scris 3 feb 2023

Volvo Cars se pregătește pentru campanie rapidă pentru a transforma toate modelele sale de bază - trei SUV-uri și două sedanuri - în vehicule electrice și pentru a introduce un vehicul monovolum electric de lux, menit să crească vânzările în Asia, au declarat două persoane care cunosc planurile, transmite Reuters.

Producătorul suedez de automobile, deținut în proporție de 82% de Zhejiang Geely Holding Group din China, este așteptat să lanseze cel puțin șase vehicule electrice cu baterii noi până în 2026, au declarat cele două persoane pentru Reuters.

CONFIRMARE Green NCAP lansează mesajul: Dacia Spring este „Best Car of 2022”, peste Tesla Model 3. „Stabilește un standard în industrie.” CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Green NCAP lansează mesajul: Dacia Spring este „Best Car of 2022”, peste Tesla Model 3. „Stabilește un standard în industrie.”

Volvo și-a anunțat obiectivul de a face întreaga sa gama complet electrică până în 2030, scrie News.ro.

Divizia companiei din Australia a declarat că intenționează să vândă doar vehicule electrice pe această piață, din 2026.

Planurile referitoare la electrificarea gamei reprezintă cea mai mare actualizare a gamei de modele Volvo de când Geely a achiziționat marca de la Ford Motor, în 2010.

Sub Geely, Volvo a început să partajeze cu Geely tehnologii precum platformele auto.

Schimbarea pentru Volvo, un brand suedez care și-a construit o reputație pentru siguranță și design utilitar, rezultă dintr-un accent mai mare pe tendințele clienților din Asia și dintr-un efort de a câștiga vânzări pe piața respectivă, au spus sursele.

Geely a refuzat să comenteze.

Printre noile mașini electrice cu baterie care sunt planificate pentru următorii patru ani se numără un monovolum sau o camionetă marca Volvo, care ar avea la bază un vehicul pe care marca Geely's Zeekr îl vinde în China.

Denumită Zeekr 009, duba electrică uriașă, al cărei preț începe de la aproximativ 500.000 de yuani (74.179 USD), oferă trei rânduri de locuri.

Vehiculul concurează cu modelul Toyota Alphard, o dubă de afaceri sau de familie, cu scaune pentru pasageri asemănătoare cu cele ale avioanelor business, care s-a dovedit populară pe piețele asiatice, cum ar fi China și Japonia, ca alternativă la limuzină.

Volvo a mutat activitatea de dezvoltare a sedanurilor și a viitorului model de transport de persoane în centrul său de cercetare și dezvoltare din Shanghai, au spus persoanele.

Primul dintre noile modele electrice planificate de Volvo, crossover-ul sport-utilitar EX90 a fost dezvăluit la sfârșitul anului trecut.

Este de așteptat să ajungă în showroom-uri la începutul anului 2024.

Alte mașini electrice cu baterie în curs de dezvoltare includ versiuni electrice ale produselor principale Volvo - vehiculele crossover XC90, XC60 și XC40 și sedanurile S60 și S90, au spus sursele.

Acele mașini vor urma indiciile de design simple ale Volvo, dar noul MPV va viza cumpărătorii din China și alte piețe cu un design mai ”emoțional”, care se bazează pe Zeekr 009, care are o grilă masivă, iluminată cu LED, au spus sursele. Volvo și-a dezvoltat și vândut motorul pe benzină și operațiunile de propulsie hibridă către Geely.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo cars
masini