VW a investit alte 200 de milioane de dolari în QuantumScape, pentru a produce baterii solid-state

VW a investit alte 200 de milioane de dolari în QuantumScape, pentru a produce baterii solid-state
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 iun 2020

Volkswagen Group a anunțat că își majorează investiția în compania QuantumScape, din SUA, pentru a susține dezvoltarea de baterii solide, care vor putea permite autonomii mai mari pentru vehiculele electrice și o reducere a timpului de încărcare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen Group a anunțat că a investit 200 de milioane de dolari în startup-ul QuantumScape, pentru a finanța dezvoltarea de baterii de tip solid-state. „Facem progrese tehnologice semnificative cu partenerul nostru QuantumScape. Investiția adițională va întări efectiv și va accelera munca noastră în comun”, a declarat Thomas Schmall, președinte al Consiliului de Administrație al VW Group Components, care a primit responsabilitatea bateriilor pentru vehiculele electrice ale grupului. Cele două companii colaborează începând din 2018. „VW duce e-mobilitatea în producția de masă. O poziție puternică în teritoriul bateriilor este un factor decisiv din acest punct de vedere”, a spus și Frank Blome, șeful diviziei de baterii, din cadrul VW Group Components.

FOTO Citroen a prezentat primele imagini cu noua generație C4, inclusiv versiunea electrică CITEȘTE ȘI FOTO Citroen a prezentat primele imagini cu noua generație C4, inclusiv versiunea electrică

QuantumScape a fost înființată pentru a dezvolta o nouă generație de baterii care să permită stocarea unei cantități mai mari de energie, asta însemnând o autonomie mai mare pentru mașini. În același timp, bateriile solid-state pot fi încărcate într-un timp mai scurt, astfel încăt reduce disconfortul șoferilor de vehicule electrice, din acest punct de vedere. În același timp, bateriile cu electroliți solizi au un grad mai ridicat de siguranță, funcționând la temperaturi mai reduse și limitând astfel riscul de incendiere.

Potrivit VW, bateriile solide vor permite ca, la un volum ocupat similar cu bateriile actuale, să ofere o autonomie similară cu cea a unei mașini pe benzină.

Volkswagen este cel mai mare acționar al QuantumScape, în urma unei investiții de 100 milioane de dolari. În urma noii investiții, ponderea acțiunilor VW în compania americană a crescut, însă nu a fost dezvăluită. Scopul acestui joint-venture este de a dezvolta o uzină proprie de baterii de tip solid-state.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
baterii solid state
quantum
fabrica baterii