VW taie investițiile anuale cu 1 mld. euro și anunță că va folosi "doar cele mai bune tehnologii" pentru motoarele diesel

VW taie investițiile anuale cu 1 mld. euro și anunță că va folosi "doar cele mai bune tehnologii" pentru motoarele diesel
scris 13 oct 2015

Investițiile Volkswagen la divizia cu același nume, principala marcă de automobile a constructorului german, vor fi reduse cu 1 miliard de euro pe an, a anunțat marți grupul, care plănuiește să echipeze mașinile diesel produse cu "cea mai bună tehnologie de mediu" în urma scandalului creat de dezvăluirile privind manipularea testelor antipoluante.

Noul consiliu director al mărcii VW a anunțat că motoarele diesel pentru Europa și America de Nord vor fi echipate cu tehnologia SCR și AdBlue cât mai curând posibil.

"Mașinile diesel vor fi dotate doar cu sisteme de emisie care folosesc cea mai bună tehnologie de mediu", potrivit unui comunicat VW.   

De asemenea, constructorul din Wolfsburg va dezvolta un sistem electric standard pentru autoturisme și vehicule comerciale ușoare și va acelera programul pentru eficientizarea activității, se arată în comunicat.

În plus, Volkswagen intenționează să lanseze o versiune electrică pentru modelul Phaeton.

Gupul VW este implicat într-un scandal uriaș privind nerespectarea standardelor de mediu, după ce EPA (agenția de mediu din SUA) a acuzat Volkswagen că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA.

Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa. Dezvăluirile grupului german au forțat demisia directorului general al Volkswagen, Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu fostul șef al Porsche, Matthias Mueller.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
investitii
scandal
emisii
diesel
poluare
poluant