S&P a retrogradat ratingul Volkswagen cu o treaptă

S&P a retrogradat ratingul Volkswagen cu o treaptă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 oct 2015

Agenția de evaluare financiară Standard and Poor's (S&P) a retrogradat astăzi ratingul pe termen lung al Volkswagen, de la 'A' la 'A-', grupul auto rămânând sub supraveghere negativă pentru alte posibile retrogradări, potrivit MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Din punctul nostru de vedere, controlul intern al VW s-a dovedit inadecvat pentru prevenirea și identificarea unor acțiuni ilegale", se arată într-o notă a agenției de rating.

S&P anunțase în urmă cu câteva săptămâni ca ia în calcul retrogradarea grupului Volkswagen, în condițiile în care se așteaptă ca acesta să aibă costuri substanțiale legate de remedierea motoarele mașinilor implicate și de posibilele amenzi din partea autorităților.

Volkswagen a anunțat că a alocat până acum 6,5 miliarde de euro pentru a acoperi costurile suplimentare apărute în urma scandalului emisiilor.

Costurile totale vor fi, cel mai probabil, mult mai mari. Astfel, potrivit unui raport al analiștilor de la Credit Suisse, scandalul în care grupul Volkswagen este implicat ar putea costa producătorul german de autovehicule între 23 și 78 de miliarde de euro.

Problemele grupului auto au început după ce EPA (agenția de mediu din SUA) a acuzat Volkswagen că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în Statele Unite. Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții companiei, care au arătat că dispozitivul menționat de EPA a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen
s&p
emisii
scandal
rating