Anunț Volkswagen: "Am făcut o mare greșeală"

Anunț Volkswagen: "Am făcut o mare greșeală"
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 oct 2015
Divizia din Suedia a grupului auto Volkswagen și-a cerut scuze pentru scandalul emisiilor poluante prin intermediul unor anunțuri apărute în principalele ziare suedeze, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
"Am făcut o mare greșeală. Am fost considerați de încredere timp de 60 de ani. Ai avut încredere în noi când ți-ai cumpărat mașina. Noi ți-am trădat încrederea", se arată în anunțurile prin care Volkswagen speră să recâștige încrederea clienților.

Grupul VW este implicat într-un scandal uriaș privind nerespectarea standardelor de mediu, după ce EPA (agenția de mediu din SUA) a acuzat Volkswagen că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA.

Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că software-ul menționat de EPA a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa. Dezvăluirile grupului german au condus la demisia directorului general al Volkswagen, Martin Winterkorn și lansarea unor investigații în diferite țări.

În Suedia, grupul auto a anunțat că 225.000 de autovehicule sunt echipate cu dispozitive de trucare a emisiilor.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
emisii
scuze
suedia