Wizz Air anticipează revenirea la profitabilitate datorită cererii puternice și a pregătirilor pentru sezonul de vară

Wizz Air anticipează revenirea la profitabilitate datorită cererii puternice și a pregătirilor pentru sezonul de vară
scris 9 iun 2023

Compania aeriană europeană low-cost Wizz Air este încrezătoare că rezervările puternice combinate cu o investiție mare în operațiunile sale pentru a evita problemele de călătorie apărute în vara de anul trecut, plus flota sa în creștere o vor ajuta să obțină profit anul acesta, transmite Reuters.

Pentru cele 12 luni până la sfârșitul lunii martie viitor, Wizz, cu sediul în Ungaria, a declarat că se așteaptă la un profit net de 350 de milioane până la 450 de milioane de euro (481,59 milioane de dolari), o îmbunătățire uriașă față de pierderea netă anuală de 535 de milioane de euro, scrie News.ro.

Autoliv, unul dintre marii producători mondiali de airbaguri și sisteme de siguranță auto, cu peste 10.000 de angajați în România, va închide fabrici în Europa CITEȘTE ȘI Autoliv, unul dintre marii producători mondiali de airbaguri și sisteme de siguranță auto, cu peste 10.000 de angajați în România, va închide fabrici în Europa

Prognoza sa este mai bună decât perspectiva unui consens al analiștilor, de 343 de milioane de euro, ridicând acțiunile companiei aeriene cu 3%, până la 2.838 pence pe unitate.

”Faptul că conducerea este dispusă să ofere previziuni privind profitul pentru anul fiscal curent este un semn de încredere”, au spus analiștii Goodbody.

Wizz, ale cărei operațiuni principale sunt în Europa Centrală și de Est, dar care are și o afacere în creștere rapidă în Orientul Mijlociu, a avertizat că rezultatul său depinde de faptul că nu vor exista noi evenimente adverse, cum ar fi războiul din Ucraina.

Anul trecut, invazia Rusiei a afectat performanța Wizz, forțând-o să suspende operațiunile acolo.

Tesla, discuții pentru o nouă fabrică în Europa CITEȘTE ȘI Tesla, discuții pentru o nouă fabrică în Europa

Lipsa de acoperire a combustibilului și problemele aeroportuare au fost, de asemenea, niște factori negativi.

Wizz, la fel ca multe companii aeriene, a fost nevoită să anuleze zborurile vara trecută, după ce o revenire mai rapidă decât se aștepta a călătoriilor aeriene, împreună cu lipsa forței de muncă, au provocat haos în aeroporturi.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz air
zboruri