OMV Petrom acordă un dividend cu randament de 5,5%.
Operatorul centralei nucleare de la Cernavodă acordă un dividend cu randament de 6%.
Grupul PPC anunță începerea construcției unei noi centrale fotovoltaice în Stara Zagora, Bulgaria, cu o capacitate totală de 165 MWp și a unui sistem de stocare a energiei în baterii (BESS) cu o capacitate nominală de 25 MW și o capacitate de stocare de 55 MWh.
Statul român a pierdut un proces aflat pe rolul Tribunalul internațional de arbitraj de la Washington (ICSID), declanșat în 2020 de un investitor în domeniul energiei regenerabile, au declarat pentru HotNews surse din sector. Este vorba despre EP Wind Project (Rom) Six Ltd, o companie din Cipru care deținea și opera, printr-o firmă românească, parcul eolian Chirnogeni din Dobrogea, cu putere instalată de 80 MW și care funcționează din 2013.
România își asigura, marți dimineața, tot necesarul de energie electrică din producția proprie și chiar a exportat peste 1400 MW, a anunțat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunță o veste în premieră, arătând că deja din fondurile PNRR avem puse în funcțiune sau în teste parcuri solare și eoliene de peste 500MW, iar până la jumătatea anului viitor își propune să ajungă, doar din acel apel, la proiecte finalizate de peste 1300MW.
Legea prosumatorilor, prin care persoanele fizice care își produc singure energia vor putea fi plătite lunar pentru electricitatea livrată în rețea, a fost aprobată marți de Comisia de industrii și servicii din Camera Deputaților, în forma aprobată de Senat, a declarat, pentru HotNews.ro, Șandor Bende, președintele Comisiei. Urmează ca legea să fie discutată în Comisia economică, apoi în plenul Camerei Deputaților.
Ministrul croat al Economiei, Ante Susnjar, a declarat că operatorul rețelei de conducte petroliere din Croația Jadranski Naftovod (JANAF) ar putea cumpăra participația Rusiei la compania petrolieră Naftna Industrija Srbije (NIS) din Serbia, informează Interfax citând presa din Croația.
O companie japoneză de utilități a început operațiunile de demontare a unui reactor nuclear care nu mai funcționează, pentru a putea construi unul nou, fiind prima operațiune de acest tip demarată în Japonia, într-un moment în care autoritățile de la Tokyo vor să accelereze dezvoltarea energiilor regenerabile și să crească producția de energia nucleară, transmite AFP.
Revenirea vremii răcoroase a majorat cu aproape 50% prețul gazelor tranzacționate pe cea mai importantă piață autohtonă, cea pentru ziua următoare, operată de Bursa Română de Mărfuri (BRM), și a stopat pentru moment procesul de înmagazinare gaze, care începuse în anumite depozite odată cu sosirea zilelor călduroase. În plus, au fost reluate importurile pentru acoperirea consumului intern, România redevenind importator net de gaze, conform datelor analizate de Profit.ro.