Tranzacția prin care compania de stat ungară MVM vrea să achiziționeze de la E.ON societatea E.ON Energie România probabil că va ajunge să fie discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), este de părere președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.
România va obține un avans fără precedent în domeniul fotovoltaicelor în 2025.
PPC Energie este furnizorul de energie electrică și gaze naturale dedicat în a răspunde nevoilor clientului de astăzi, preocupat de economisirea energiei, eficiență și sustenabilitate. Cu o bază de aproximativ 3 milioane de clienți casnici, companii și instituții, din toată țara și o rețea de 80 de magazine moderne, portofoliul PPC Energie cuprinde produse și servicii cu valoare adăugată care oferă clienților confort și siguranță.
Firma de stat SPP, operatorul rețelei de gazoducte din Slovacia, a început să importe gaze naturale rusești via conducta TurkStream de la 1 februarie, iar livrările sunt așteptate să se dubleze începând din luna aprilie, a declarat președintele SPP, Vojtech Ferencz pentru presa locală, transmite Reuters.
CEO-ul grupului maghiar MVM, Károly Mátrai, spune că se așteaptă în continuare ca tranzacția de preluare a E.ON Energie România să fie finalizată, chiar în această vară.
Compania de stat Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, vrea studii de fezabilitate și de fundamentare în vederea potențialei preluări a fostei uzine de producție de apă grea Romag Prod de lângă Turnu Severin, din cadrul Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN), controlată tot de Ministerul Energiei și aflată în faliment de 9 ani.
Reglementarea a fost impusă din cauza reducerii masive a exporturilor de gaze către Europa ale gigantului rus de stat producător Gazprom, pe fondul tensiunilor geopolitice ale Kremlinului cu Occidentul de după invadarea Ucrainei. Până la război, rușii erau principala sursă de import de gaze a Uniunii Europene.
Prețul gazelor pe Bursa Română de Mărfuri BRM) a ajuns la 350 de lei/MWh, cel mai înalt nivel al ultimilor 2 ani, ca urmare a războiul comercial declanșat de administrația Trump, a majorării cererii regionale pentru alimentarea Transnistriei cu gaze, gradului redus de umplere a depozitelor și a unor probleme cu aprovizionarea cu gaze non-rusești a Balcanilor.
Activitatea de producție de energie la Electrocentrale Craiova ar putea fi afectată, ceea ce ar duce la sistarea căldurii în municipiul Craiova și a agentului termic primar către firma Ford Otosan, după ce actuala conducere a desființat postul de director de producție, iar tablotierii - operatorii din camera de comandă (cazan și turbină) au demisionat în masă și nu mai vor mai veni la muncă după 24 februarie.
Între timp, Consiliul de Administrație a decis desființarea a 3 posturi de conducere.