Acționarii OMV Petrom l-au numit pe Niculae Havrileț în Consiliul de Supraveghere în locul lui Sevil Shhaideh

Acționarii OMV Petrom l-au numit pe Niculae Havrileț în Consiliul de Supraveghere în locul lui Sevil Shhaideh

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2020

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, l-a numit marți pe Niculae Havrileț, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, în postul de membru al Consiliului de Supraveghere al companiei, după ce au revocat-o pe Sevil Shhaideh, fost vice-premier.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Niculae Havrileț a fost totodată președinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE)m, scrie News.ro.

În ședința de marți, acționarii au revocat-o pe Sevil Shhaideh din calitatea de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom.

EXCLUSIV Borbely, Hidroelectrica, revenit din Marea Britanie: Compania poate fi listată până la Crăciun. Interes mare la Londra CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Borbely, Hidroelectrica, revenit din Marea Britanie: Compania poate fi listată până la Crăciun. Interes mare la Londra

”În prezența acționarilor reprezentând 79,87% din capitalul social și 79,87% din totalul drepturilor de vot, cu votul afirmativ și secret al acționarilor reprezentând 75,24% din capitalul social și 98,18% din voturile exprimate, aprobă numirea lui Niculae Havrileț ca nou membru al Consiliului de Supraveghereal OMV Petrom ca urmare a revocării doamnei Sevil Shhaideh din poziția de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom”, arată un document transmis Bursei de Valori București.

De asemenea, în ședință acționarii au aprobat ca durata mandatului noului membru numit al Consiliului de Supraveghere să fie perioada rămasă din mandatul lui Sevil Shhaideh, respectiv până la data de 28 aprilie 2021.

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de afaceri, Virgil Popescu, a solicitat în ianuarie OMV Petrom convocarea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor în vederea revocării lui Sevil Shhaideh din calitatea de membru în Consiliul de Supraveghere, argumentând că "acționariatul român al OMV Petrom nu trebuie să-și permită să mențină în asemenea poziții de decizie persoane cu abordări discutabile".

”Am solicitat OMV Petrom convocarea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor în vederea revocării doamnei Sevil Shhaideh din calitatea de membru în Consiliul de Supraveghere. OMV Petrom este un jucător important pe piața de energie românească și europeană, iar statul român, care deține aproape 21% din capitalul social al acestei companii, trebuie să ia decizii care să nu afecteze capitalul de imagine și performanțele economice ale companiei", scria ministrul Virgil Popescu pe pagina de Facebook, pe 11 ianuarie.

El precizează că unul dintre obiectivele mandatului său este acela de a susține în funcții importante ale instituțiilor din subordinea sa "oameni pregătiți și asupra cărora nu există semne de întrebare cu privire la profesionalismul și integritatea lor".

"Acționariatul român al OMV Petrom nu trebuie să-și permită să mențină în asemenea poziții de decizie persoane cu abordări discutabile și care au făcut parte dintr-o guvernare care a adus grave prejudicii economiei românești", adaugă oficialul.

Sevil Shhaideh a fost prima propunere de premier a lui Liviu Dragnea, în decembrie 2016, dar a fost respinsă de președintele Klaus Iohannis. În 2017, ea a ocupat funcția de vicepremier.

În iunie 2018, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a lui Sevil Shhaideh, în dosarul ”Belina”, fiind acuzată de abuz în serviciu comis în perioada în care a fost secretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).

OMV Petrom a anunțat în octombrie 2017 numirea fostului vicepremier în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, dar și în alte două comitete.

OMV Petrom are o capitalizare de 22,09 miliarde lei, fiind una din cele mai mari companii prezente în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
sevil shhaideh