Administrația Fondului pentru Mediu: S-a dorit sabotarea Programului Casa Verde Fotovoltaice, site-ul a fost atacat

 Administrația Fondului pentru Mediu: S-a dorit sabotarea Programului Casa Verde Fotovoltaice, site-ul a fost atacat
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2023

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunță că site-ul instituției a fost ținta unui atac informatic, în 9 iunie, prin care s-a dorit sabotarea Programului Casa Verde Fotovoltaice. Cu toate acestea, înscrierile pentru Regiunea Sud-Est s-au desfășurat în condiții normale, peste 10.600 de persoane epuizând bugetul alocat regiunii în 6 minute.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat că, în 9 iunie, site-ul instituției a fost ținta unui atac de tip DDoS (Distributed Denial of Service), fiind aproximativ 3,6 milioane de cereri de accesare din țări precum: Thailanda, Hong Kong, China, India, Korea de Sud, Bangladesh, SUA, Brazilia, Argentina, Yemen, Africa de Sud, Croația, Rusia, Ungaria și Serbia.

”În urma unei analize interne, s-a stabilit faptul că atacul nu viza obținerea de informații și date despre proiectele și programele Administrației Fondului pentru Mediu, ci s-a dorit sabotarea Programului Casa Verde Fotovoltaice. Din fericire, infrastructura informatică pusă la dispoziție de Administrația Fondului pentru Mediu pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice a rezistat atacului cibernetic și programul s-a desfășurat în condiții normale. Astfel, 10.620 de persoane fizice din Regiunea Sud – Est, din județele: Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea au putut să își depună dosarele de finanțare și au epuizat bugetul de 212.400.000 de lei alocat acestei regiuni în 6 minute”, a precizat sursa citată de news.ro.

FOTO E.ON a început teste-premieră în România: aragaz cu amestec de gaz și hidrogen CITEȘTE ȘI FOTO E.ON a început teste-premieră în România: aragaz cu amestec de gaz și hidrogen

Ca urmare a tentativei de sabotaj și pentru a preîntâmpina alte eventuale atacuri cibernetice, conducerea Administrației Fondului pentru Mediu și a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor au luat decizia de a permite doar IP-urilor din Europa să mai poată accesa platforma https://depunerefotovoltaice.afm.ro/ pentru a încărca dosare de finanțare în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice.

De asemenea, înscrierile în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice vor continua conform calendarului publicat pe site-ul instituției.

Miercuri, de la ora 10:00, persoanele fizice din Regiunea Sud-Muntenia, din județele: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman își vor putea depune dosarele de finanțare în limita bugetului alocat regiunii, în valoare de 280.900.000 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
programul casa verde fotovoltaice
bani