Alexis Tsipras: Grecia discută cu Uniunea Europeană extinderea gazoductului TurkStream

Alexis Tsipras: Grecia discută cu Uniunea Europeană extinderea gazoductului TurkStream
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2018

Premierul elen Alexis Tsipras, care efectuează o vizită la Moscova, a afirmat că Grecia discută cu Uniunea Europeană în privința extinderii gazoductului TurkStream de pe teritoriul grec către alte state UE, informează publicațiile Hurriyet și Kathimerini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Estimat la șapte miliarde de euro, proiectul TurkStream prevede construcția a două conducte cu o capacitate de 15,75 miliarde de metri cubi de gaz pe an fiecare, ceea ce va permite Rusiei să își reducă dependența de Ucraina ca rută de tranzit pentru livrările sale de gaze destinate Europei, scrie Agerpres.

OPEC a încheiat reuniunea de la Viena fără un acord final referitor la reducerea producției CITEȘTE ȘI OPEC a încheiat reuniunea de la Viena fără un acord final referitor la reducerea producției

Acesta a spus că Atena și alte țări europene sunt convinse că UE trebuie să coopereze cu Rusia în privința gazoductului TurkStream care, conform Greciei, ar trebui să devină "EuroStream" și o parte a politicii energetice.

Lucrările la gazoductul TurkStream, care va lega Rusia de Turcia prin Marea Neagră, au început în luna mai 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexis tsipras
turkstream