Aluminiul cunoaște cea mai bună săptămână din istorie din cauza sancțiunilor impuse Rusal

Aluminiul cunoaște cea mai bună săptămână din istorie din cauza sancțiunilor impuse Rusal
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2018

Prețul aluminiului este pe cale să înregistreze săptămâna aceasta cea mai mare creștere din ultimele trei decenii, după ce sancțiunile americane impuse grupului rus United Co. Rusal (cel mai mare producător mondial de aluminiu) i-au determinat pe cumpărători să caute alți furnizori, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețurile la aluminiu au atins joi cel mai ridicat nivel de după 2012, ceea ce a dus creșterea înregistrată de la începutul săptămânii la aproape 14%, cel mai mare avans înregistrat într-o singură săptămână după luna iunie 1987.

În plus, prima americană, adică diferența de preț adaugată la cotația aluminiului pe bursa londoneză London Metal Exchange pentru a livra aluminiu în Midwest, a înregistrat și ea cea mai mare creștere din istorie, scrie Agerpres.

Burkina Faso pregătește atacul împotriva românului Frank Timiș: rezilierea contractului pentru una din cele mai mari mine de mangan din lume. Timiș cere despăgubiri ce pot ajunge la bugetul țării pe 2 ani CITEȘTE ȘI Burkina Faso pregătește atacul împotriva românului Frank Timiș: rezilierea contractului pentru una din cele mai mari mine de mangan din lume. Timiș cere despăgubiri ce pot ajunge la bugetul țării pe 2 ani

Prima plătită de cumpărătorii americani pentru ca aluminiul de la LME să fie livrat în Midwest a înregistrat o creștere cuprinsă între 21,75 și 23,55 cenți pe livră, de la un interval anterior cuprins între 17,25 și 18 cenți. "Este o creștere fără precedent", a subliniat Jorge Vazquez, directorul firmei americane de cercetare Harbor Intelligence.

viewscnt
Afla mai multe despre
aluminiu
pret