Americanii din Boston se vor încălzi cu gaze din Siberia

Americanii din Boston se vor încălzi cu gaze din Siberia
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2018

La începutul acestei ierni nimeni nu se aștepta ca SUA să se aprovizioneze cu gaze naturale din Europa, având în vedere că, în condiții obișnuite, SUA sunt cel mai mare producător mondial de gaze naturale, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Însă valul de frig care a lovit recent coasta de Est a SUA a dus la creșterea prețurilor pe piața spot la un nivel record, astfel că un cargo cu gaz natural lichefiat a plecat din Marea Britanie spre Boston, iar o parte din LNG-ul de pe nava cargo provine de la un proiect din Siberia care este vizat de o serie de sancțiuni introduse de administrația de la Washington, scrie Agerpres.

VIDEO Incendiu la Trump Tower din New York CITEȘTE ȘI VIDEO Incendiu la Trump Tower din New York

Potrivit datelor analizate de Bloomberg, nava Gaselys urmează să ajungă la Boston în data de 22 ianuarie după ce a încărcat LNG de la un terminal de stocare a gazelor din Isle of Grain, în apropiere de Londra. Acest terminal a primit recent prima livrare de gaze naturale lichefiate de la proiectul Yamal, Siberia, inaugurat la începutul lunii trecute de Vladimir Putin.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
siberia
boston