ANPC a amendat compania Electrica Furnizare cu 20.000 de lei pentru neemiterea la timp a facturilor

ANPC a amendat compania Electrica Furnizare cu 20.000 de lei pentru neemiterea la timp a facturilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 oct 2022

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia a aplicat două amenzi în valoare totală de 20.000 de lei companiei Electrica Furnizare pentru neemiterea facturilor către clienți. Amenzile au fost aplicate după ce comisarii de la protecția consumatorilor au înștiințat furnizorul de electricitate despre faptul că au primit numeroase sesizări de la consumatori care se tem că vor primi facturi mari și au cerut firmei să emită facturile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Anunțul privind amenzile aplicate companiei Electrica Furnizare a fost făcut de către comisarul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, Ion Iordăchescu.

Fără apă caldă la malul mării. Electrocentrale Constanța nu a avut bani pentru achitarea gazelor. Societatea de termoficare va plăti un avans din subvenția la căldură CITEȘTE ȘI Fără apă caldă la malul mării. Electrocentrale Constanța nu a avut bani pentru achitarea gazelor. Societatea de termoficare va plăti un avans din subvenția la căldură

„Revenim cu detalii privind demersurile efectuate de Comisariatul Regional Protecția Consumatorului - Regiunea Sud Muntenia pentru remedierea situației apărute privind neemiterea facturilor de energie electrica de către Electrica Furnizare. Săptămâna aceasta operatorul economic a fost sancționat de comisarii Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova cu 2 amenzi in valoare totală de 20.000 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse în documentul de control anterior (emiterea facturilor în termen de maxim 15 zile), precum și pentru nerespectarea condițiilor contractuale de a emite facturile la timp. În același timp s-au dispus măsuri de remediere a deficiențelor (emiterea facturilor către consumatorii casnici)”, scrie șeful CRPC Sud-Muntenia, citat de News.ro.

Acesta publică răspunsul primit de la Electrica Furnizare de către instituția care apără interesele consumatorilor. Oficialii companiei reafirmă că procesul de facturare a fost întârziat de schimbările legislative și anunță că cei care primesc facturi cu valori mari pot cere plata eșalonată a acestora și că pentru clienții afectați de emiterea cu întârziere a facturilor va exista „o perioadă de grație suplimentară pentru plata acestora”.

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
amendă electrica
facturi