Augustin Oancea transferă de la Tinmar pe alte firme tradingul de energie, precum și participațiile la proiectele fotovoltaice și cel pe gaze dezvoltate cu CE Oltenia

Augustin Oancea transferă de la Tinmar pe alte firme tradingul de energie, precum și participațiile la proiectele fotovoltaice și cel pe gaze dezvoltate cu CE Oltenia
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 11 apr 2024

Omul de afaceri Augustin Oancea a decis inițierea procedurii de divizare parțială și asimetrică a principalei societăți din grupul controlat de el, Tinmar Energy, una dintre cele mai importante companii energetice private din România, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Anul trecut, Tinmar Energy a avut o cotă de aproape 2% pe piața românească a furnizării de electricitate pentru clienți finali în general și de 2,31% pe cea concurențială.

CONFIRMARE FOTO Fosta sportivă Elisabeta Lipă intră pe piața imobiliară cu investiții alături de familia Crăciunescu, cu afaceri puternice în construcții în Germania CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Fosta sportivă Elisabeta Lipă intră pe piața imobiliară cu investiții alături de familia Crăciunescu, cu afaceri puternice în construcții în Germania

Acum, compania își va păstra operațiunile de furnizare de energie electrică, precum și pe cele de furnizare și trading de gaze naturale.

În schimb, activul și pasivul aferente activității de comercializare angro (trading) de energie electrică vor fi transferate de la Tinmar Energy la altă firmă din grup, AMV Solar.

FOTO Auchan a introdus în România un nou concept de hipermarket. Niveluri de preț diferite în funcție de cantitate CITEȘTE ȘI FOTO Auchan a introdus în România un nou concept de hipermarket. Niveluri de preț diferite în funcție de cantitate

De asemenea, participațiile de câte 50% din capital ale Tinmar Energy la cele 5 societăți de proiect înființate în parteneriat cu compania de stat Complexul Energetic Oltenia, pentru construirea a 4 parcuri fotovoltaice și a unei centrale pe gaze naturale, vor fi transferate către Martin Oil Energy, controlată tot de Oancea.

Proiectele, parte a planului de restructurare și decarbonare al CE Oltenia, cu o valoare totală a investițiilor necesare estimată la aproape 600 milioane euro, beneficiază de finanțare nerambursabilă din partea Fondului de Modernizare al UE, in proporție de 70% pentru centralele solare și de 50% pentru cea pe gaze.

Proiect de lege care prevede ca pensia la Pilonul II să crească progresiv până la 10% CITEȘTE ȘI Proiect de lege care prevede ca pensia la Pilonul II să crească progresiv până la 10%

În istoria sa, grupul lui Oancea a mai trecut prin proceduri de divizare și fuziune a societăților componente, după cum a relatat Profit.ro.

La începutul lui februarie 2024, ANRE a sancționat Tinmar Energy cu cea mai mare amendă pentru manipularea pieței angro de energie din istoria UE, în cuantum de 73 milioane euro.

Buget de peste 400 milioane lei pentru infrastructura de cloud guvernamental CITEȘTE ȘI Buget de peste 400 milioane lei pentru infrastructura de cloud guvernamental

Compania a contestat sancțiunea în justiție și a respins public, în detaliu, concluziile inspectorilor Autorității.

Tinmar Energy a terminat anul trecut cu profit net de circa 311 milioane lei, în scădere cu 41% față de cel de peste 523 milioane lei din 2022, și cu venituri totale de 3,43 miliarde lei, cu aproximativ două treimi sub cele record de aproape 10 miliarde lei din anul de vârf al crizei energetice, potrivit datelor raportate Ministerului Finanțelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
tinmar energy
augustin oancea