Băncile de top de la COP28 păstrează tăcerea asupra finanțării combustibililor fosili

Băncile de top de la COP28 păstrează tăcerea asupra finanțării combustibililor fosili
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2023

Zece dintre cele mai importante bănci de dezvoltare din lume s-au angajat să își intensifice eforturile în domeniul climei la summitul COP28, dar nu au spus nimic despre oprirea finanțării proiectelor legate de combustibilii fosili, se arată într-un document consultat de Reuters, scrie Hotnews.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Într-o declarație care urmează să fie anunțată la evenimentul din Dubai, grupul, care include Banca Mondială, a declarat că fereastra de oportunitate pentru a asigura o planetă locuibilă se „închide rapid”.

Premierul Ciolacu: Statul român trebuie să facă o analiză despre închiderea spitalelor în pandemie, care a blocat accesul românilor la servicii medicale CITEȘTE ȘI Premierul Ciolacu: Statul român trebuie să facă o analiză despre închiderea spitalelor în pandemie, care a blocat accesul românilor la servicii medicale

Apelurile de revizuire a modului în care sunt administrate băncile ca răspuns la criza climatică s-au intensificat pe fondul unor evenimente meteorologice extreme record și, deși grupul a plătit o sumă record de 61 de miliarde de dolari în finanțare în 2022, aceasta rămâne doar o fracțiune din ceea ce este necesar.

În condițiile în care emisiile globale sunt în creștere și în ciuda faptului că secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, le-a spus vineri liderilor mondiali că încetarea utilizării combustibililor fosili este singura modalitate de a salva planeta, declarația nu a făcut nicio referire directă la această problemă.

viewscnt
Afla mai multe despre
cop28
bănci finanțare combustibili fosili
bănci decarbonare energie