Canadienii de la Blockchain Power investesc 1,8 milioane dolari în noi echipamente de minerit criptomonede pentru ferma de la Dorobanțu

Canadienii de la Blockchain Power investesc 1,8 milioane dolari în noi echipamente de minerit criptomonede pentru ferma de la Dorobanțu
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 apr 2018

Compania canadiană Blockchain Power Trust, noul proprietar al parcului eolian Dorobanțu, a investit aproximativ 1,8 milioane de dolari în echipamente adiționale pentru mineritul criptomonedelor, mutare prin care va ajunge la o putere instalată de procesare de aproape 28 PH/s la ferma de minerit din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Blockchain Power Trust (fosta Transeastern Power Trust) a decis recent să își schimbe modelul de afaceri, trecând de la o companie de utilități la o operațiune de minerit criptomonede integrată pe verticală. Compania va utiliza energia electrică generată de parcul Dorobanțu pentru mineritul monedelor virtuale.

Compania a anunțat că a achiziționat 1.500 de noi unități de minerit criptomonede pentru ferma de la Dorobanțu, cu o putere agregată de 21,7 PH/s (pentahash/s, sau 21,7 cvadrilioane de calcule/s), în schimbul cărora a plătit 1,76 milioane de dolari.

ANRE pregătește măsuri pentru ținerea sub control a tarifelor de distribuție a energiei. Cele mai multe sunt respinse de operatorii de profil CITEȘTE ȘI ANRE pregătește măsuri pentru ținerea sub control a tarifelor de distribuție a energiei. Cele mai multe sunt respinse de operatorii de profil

Echipamentele au ajuns în România și vor fi puse în funcțiune până la începutul lunii viitoare. Totodată, primul “miner” de criptomonede cumpărat luna trecută, cu o putere de 5,83 PH/s, este testat în prezent de producător și va fi instalat la Dorobanțu până la finele trimestrului, urcând puterea totală de procesare la 27,8 PH/s.

Conform estimărilor inițiale, minerul de monede virtuale trebuia să intre în funcțiune până la finele lunii martie.  

Pe viitor, compania vizează o putere totală de procesare de peste 90 PH/s la ferma din România, costurile cu echipamentele necesare fiind așteptate să depășească 20 milioane de dolari.

Pe lângă parcul eoalian de la Dorobanțu, achiziționat de la OMV Petrom în schimbul sumei de 23 milioane de euro, Blockchain Power Trust deține și operează în România mai multe instalații producătoare de energie electrică din surse regenerabile.

Compania a produs 71.849 MWh de energie electrică în 2017, cu 61% mai mult raportat la anul anterior.

În primul trimestru din acest an, producția s-a situat la 45.353 MWh, în creștere cu 132% față de perioada similară din 2017. Creșterea a fost susținută în principal de parcul Dorobanțu, cu o capacitate de 45 MW, intrat în portofoliul canadienilor la începutul anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
blockchain power trust
criptomonede
minerit
dorobantu
investitie