CE Oltenia a demarat o licitație de 44 milioane lei pentru achiziția a patru instalații de reducere a emisiei de NOx

CE Oltenia a demarat o licitație de 44 milioane lei pentru achiziția a patru instalații de reducere a emisiei de NOx
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2019

Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din țară, a anunțat marți că toate cele 11 grupuri energetice ale sale vor respecta cerințele Uniunii Europene, societatea de stat urmând să demareze o licitație de 44 milioane lei pentru achiziția a patru instalații de reducere a emisiei de oxid de azot din gazele de ardere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În conformitate cu Legea nr.278/2013 privind emisiile industriale (transpunerea Directivei 2010/75/UE), instalațiile mari de ardere trebuie să respecte valori ale emisiilor de NOx sub limita de 200 mg/Nmc", arată un comunicat al companiei.

În ceea ce privește stadiul investițiilor de mediu pentru conformarea CE Oltenia cu valorile emisiilor de NOx impuse de Uniunea Europeană, în anul 2018, au fost implementate și puse în funcțiune trei instalații complete pentru reducerea emisiilor de NOx, la grupurile energetice nr. 5 și 7 SE Turceni și grupul energetic nr. 6 SE Rovinari, scrie News.ro.

FOTO ENEL investește pentru ca o pătrime din clienții săi să aibă contoare inteligente până la finalul acestui an. Lista cu localitățile vizate CITEȘTE ȘI FOTO ENEL investește pentru ca o pătrime din clienții săi să aibă contoare inteligente până la finalul acestui an. Lista cu localitățile vizate

În prezent, a fost demarată procedura de atribuire a achiziției pentru patru instalații, având ca obiect „Instalație de reducere a emisiei de NOx din gazele de ardere la grupurile energetice nr 3 și 4, SE Rovinari”, respectiv „Instalație de reducere a emisiei de NOx din gazele de ardere la grupurile energetice nr 3 și 4, SE Turceni”, precizează compania în comunicat.

"Valoarea licitației este de 44 milioane lei", a declarat marți directorul general al companiei, Sorin Boza, pentru News.ro.

Pentru celelalte patru instalații, respectiv grupurile energetice nr.7 și 8 – SE Ișalnița și grupurile energetice nr.1 și 2 – SE Craiova II, procedura este în faza de avizare a documentației în Comisia Tehnică de Avizare a CE Oltenia.

"În aceste condiții, toate grupurile energetice ale CE Oltenia vor fi conforme cu actualele cerințe ale Uniunii Europene, termenul de conformare fiind 30 martie 2020", arată compania.

CE Oltenia are peste 13.500 de angajați.

Ministerul Energiei deține 77,15% din acțiunile companiei, în timp ce Fondul Proprietatea controlează 21,55% din acțiuni. Restul acțiunilor aparțin Electrocentrale Grup (0,84%) și Societății pentru Închiderea – Conservarea Minelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic oltenia
nox