Ce profit estimează Hidroelectrica pentru 2022, după cel record de anul trecut

Ce profit estimează Hidroelectrica pentru 2022, după cel record de anul trecut
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 17 mar 2022

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare și mai rentabil producător de energie electrică din România, estimează pentru anul în curs un profit brut (înainte de plata impozitului pe profit) de 3,65 miliarde lei și unul net de puțin peste 2,9 miliarde lei, la venituri din exploatare de 7,04 miliarde lei și venituri din producția vândută de 6,65 miliarde lei, potrivit proiectului de buget al companiei pe 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Estimarea veniturilor s-a făcut plecând de la prognozele hidrologice existente la data întocmirii proiectului de buget și pe o dimensionare optimă a cheltuielilor de exploatare", se menționează în proiect.

Martin Eberhard, cofondatorul Tesla, vine în România pentru lansarea primului concept de supercar electric dezvoltat de compania românească CryptoDATA Tech CITEȘTE ȘI Martin Eberhard, cofondatorul Tesla, vine în România pentru lansarea primului concept de supercar electric dezvoltat de compania românească CryptoDATA Tech

Datele preliminare ale acționarului minoritar Fondul Proprietatea arată că Hidroelectrica a obținut anul trecut, la nivel neconsolidat, un profit operațional EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare) de 4,64 miliarde lei, cu 71,3% mai mare decât în 2020, la o cifră de afaceri de 6,33 miliarde lei, în creștere cu 64,8% față de anul anterior, pe fondul scumpirii galopante a energiei pe piețele angro, dar și al majorării producției.

Sistemele diferite de clasificație contabilă utilizate de cele două surse și lipsa unor detalii-cheie nu permit în acest moment o comparație pertinentă între cifrele estimative pe 2022 și cele preliminare privind rezultatele financiare obținute în 2021.

VIDEO Ucraina - prima șansă la pariuri pentru câștigarea Eurovision. Rusia, exclusă din concurs CITEȘTE ȘI VIDEO Ucraina - prima șansă la pariuri pentru câștigarea Eurovision. Rusia, exclusă din concurs

Draftul de buget pe 2022 prevede acordarea de dividende în sumă totală de 2,47 miliarde lei, din care 1,97 miliarde lei către acționarul majoritar, Ministerul Energiei, care deține 80% din capitalul Hidroelectrica.

Sursa citată stipulează totodată cheltuieli pentru investiții de 1,75 miliarde lei ale Hidroelectrica în 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
profit hidroelectrica
valoare hidroelectrica
listare bursa hidroelectrica
scumpire energie