OMV Petrom a început de 3 zile, după noaptea asaltului șoferilor asupra benzinăriilor, să ieftinească benzina și motorina

OMV Petrom a început de 3 zile, după noaptea asaltului șoferilor asupra benzinăriilor, să ieftinească benzina și motorina
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 16 mar 2022

Cea mai importantă companie care comercializează carburanți pe piața autohtonă, OMV Petrom, a început de 3 zile să ieftinească benzina și motorina la stațiile sale, chiar și cu 19 bani/l la unele din stații, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, de la prețul unic de 7,99 lei/l din noaptea asaltului șoferilor asupra benzinăriilor, benzina standard a coborât, potrivit comparatorului de prețuri al Consiliului Concurenței, în cazul unor stații Petrom din București (de exemplu, Mihai Vodă, Mântuleasa, 11 iunie, Vasile Pârvan, Mihai Eminescu, Veniamin Costache, Doctor Herescu, Cotroceni sau Dorobanți) la 7,8 lei/l, iar motorina standard, la 7,9 lei/l.

În urma panicii create la stații, OMV Petrom, majorase joi noaptea prețurile, atât la benzina standard, cât și la motorina standard, la 7,99 lei/l la toate stațiile sale, reprezentând o creștere medie de aproximativ 30-45 de bani/l față de prețul de miercuri.

eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni CITEȘTE ȘI eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni

Lukoil, care practica în ultimul timp prețuri mai reduse, vinde în prezent benzina standard cu 7,91 lei/l la stațiile de pe Șoseaua Alexandriei și Prelungirea Ghencea.

Petrolul Brent, de referință pentru piața europeană și, implicit, autohtonă, se aprecia miercuri dimineață cu 3,3%, la un nivel de 103 dolari/baril.

Asta, după ce, prețurile petrolului au înregistrat marți din nou pierderi puternice, coborând cu peste 6%, trase în jos de factori ca negocierile dintre Rusia și Ucraina, o posibilă încetinire a cererii în China și volumul mai mic al tranzacțiilor înainte de majorarea așteptată a dobânzilor de către Rezerva Federală.

Ministrul Agriculturii anunță că România nu va plafona prețurile la alimente după modelul Ungariei CITEȘTE ȘI Ministrul Agriculturii anunță că România nu va plafona prețurile la alimente după modelul Ungariei

Cotația petrolului Brent a coborât marți cu 6,6%, la 100,24 dolari pe baril, accelerând scăderea de 5,12% din ziua precedentă.

Evoluția cotațiilor internaționale, atât ale petrolului, cât și ale carburanților, este de obicei transferată în prețurile la pompă cu o întârziere de cel puțin o săptămână. Așa se face că deși, miercuri, țițeiul Brent se aprecia, prețurile la pompă au scăzut.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
benzina
motorina
petrom
lukoil