Compania de explorare și producție a acționarului Rompetrol, KMG, și-a înjumătățit profitul net

Compania de explorare și producție a acționarului Rompetrol, KMG, și-a înjumătățit profitul net
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 17 nov 2016

Compania de explorare și producție a KazMunaiGas, acționarul companiei KMG Internațional, fostă Rompetrol, a anunțat o scădere cu 45% a profitului net în primele nouă luni ale anului în comparație cu perioada similară a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

KazMunaiGas Exploration and Production (KMG EP) este al treilea mare producător de țiței din Kazakhstan.

Compania, listată pe bursa londoneză, a anunțat un profit net de 220 milioane de dolari pe primele trei trimestre ale anului, jumătate din profitul de 400 de milioane de dolari înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut.

Profitul net al companiei pe trimestrul al treilea a fost de peste 160 milioane de dolari, în creștere față de profitul de 2,6 milioane de dolari înregistrat în primul trimestru și de cel de 46,3 milioane de dolari înregistrat în trimestrul al doilea.

Potrivid KMG EP, rezultatele din trimestrul al treilea au ca explicații implementarea unei noi metode de procesare și taxele mai reduse plătite statului kazakh, ca urmare a unor decizii judecătorești favorabile și a modificărilor aduse Codului fiscal, care au avantajat compania.

KMG EP, care este obligată să vândă o parte din producție pe piața internă, a renegociat în aprilie prețurile obținute pentru produsele sale de la compania mamă, KazMunaiGaz, acționarul Rompetrol.

viewscnt
Afla mai multe despre
kmg
rompetrol
productie
explorare
profit