CONFIRMARE Romgaz va plăti circa 1 miliard dolari pe subsidiara ExxonMobil ce deține 50% din Neptun Deep

CONFIRMARE Romgaz va plăti circa 1 miliard dolari pe subsidiara ExxonMobil ce deține 50% din Neptun Deep
scris 2 nov 2021

Romgaz, producătorul de gaze naturale controlat de statul român, va plăti în total cel mult 1,07 miliarde dolari pentru a prelua subsidiara locală a gigantului petrolier american ExxonMobil, care deține 50% din drepturile concesiunii offshore de gaze Neptun Deep, cea mai mare din sectorul românesc al Mării Negre, potrivit unui anunț al Romgaz care confirmă informațiile publicate anterior de Profit.ro.

Compania românească de stat va achita vânzătorului un avans de 106 milioane dolari la semnarea contractului.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

"Prețul de achiziție care va fi achitat de către Romgaz pentru contravaloarea tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited va fi de 1.060.000.000 USD (un miliard șaizeci de milioane USD), care poate fi ajustat pozitiv cu o valoare maximă de cel mult 10.000.000 USD (zece milioane USD), în timp ce ajustarea negativă nu este limitată. La semnarea Contractului de Vânzare - Cumpărare, S.N.G.N. ROMGAZ S.A. va avea obligația de a achita Vânzătorilor o suma egală cu 106.000.000 USD (o sută șase milioane USD), reprezentând avans/depozit. După îndeplinirea condițiilor suspensive necesare finalizării Tranzacției, astfel cum acestea vor fi reglementate în Contractul de Vânzare - Cumpărare, S.N.G.N. ROMGAZ S.A. va achita suma reprezentând diferența dintre prețul de achiziție și avansul/depozitul achitat la semnarea Contractului de Vânzare - Cumpărare", este mesajul Romgaz.

Previn sau mă tratez doar când am nevoie? Abonamentele medicale înclină și mai mult balanța spre prevenție în calculul de costuri, efort și beneficii CITEȘTE ȘI Previn sau mă tratez doar când am nevoie? Abonamentele medicale înclină și mai mult balanța spre prevenție în calculul de costuri, efort și beneficii

Consiliul de Administrație al Romgaz a avizat marți achiziția ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited și încheierea contractulului de vânzare-cumpărare cu vânzătorii ExxonMobil Exploration and Production Romania Holdings Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Domino) Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Pelican South) Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Califar) Limited și ExxonMobil Exploration and Production Romania (Nard) Limited.

"Contractul de Vânzare – Cumpărare va fi semnat de S.N.G.N. ROMGAZ S.A. doar după aprobarea Tranzacției și a Contractului de Vânzare - Cumpărare de către Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor S.N.G.N. ROMGAZ S.A. și aprobarea Tranzacției și a Contractului de Vânzare - Cumpărare de către organele corporative competente ale Vânzătorilor", se mai afirmă în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz exxonmobil
romgaz neptun deep
romgaz marea neagră