CONFIRMARE Undă verde - Grampet preia Electromontaj Carpați

CONFIRMARE Undă verde - Grampet preia Electromontaj Carpați
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2024

Furnizorul de soluții de transport Grampet Logistics, al omului de afaceri Gruia Stoica, preia controlul asupra companiei de lucrări de construcții energetice Electromontaj Carpați Sibiu, listată la Bursa de Valori București (BVB), un business aflat de 6 ani pe profit și cu rulaj anual de peste 50 milioane lei, parte a Romelectro, unul dintre cele mai importante și mai vechi grupuri românești specializate în inginerie, proiectare și execuție de obiective de profil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția, anunțată anterior de Profit.ro, a fost avizată acum de Consiliul Concurenței.VEZI AICI detaliile întregii afaceri

Entitatea Romelectro Investment Development SRL a deținut până nu demult peste 70% din acțiunile Electromontaj Carpați Sibiu, însă a fost executată silit pentru o datorie neachitată la scadență. Astfel, pachetul de acțiuni a fost scos la licitație prin intermediul BVB de către executorul judecătoresc, prin procedura vânzării speciale la ordin. Acțiunile au fost adjudecate de către Grampet Logistics al lui Gruia Stoica.

Fraudă cu panouri fotovoltaice CITEȘTE ȘI Fraudă cu panouri fotovoltaice

Datoria provenea dintr-un credit de aproape 25 milioane lei contractat în 2021 de Romelectro Investment Development SRL de la CEC Bank și garantat inclusiv cu acțiunile la Electromontaj Carpați Sibiu. Banca a obținut decizie judecătorească de încuviințare a executării silite în vara anului trecut.

CONFIRMARE Alexandru Petrescu, instalat la conducerea ASF. LISTA numirilor. Mesajul noului președinte, pentru Profit.ro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Alexandru Petrescu, instalat la conducerea ASF. LISTA numirilor. Mesajul noului președinte, pentru Profit.ro

Compania, ce are în derulare contracte de lucrări importante pentru beneficiari precum Hidroelectrica sau Transelectrica, a terminat primul semestru din 2023 cu profit net de 1,35 milioane lei și rulaj de peste 23 milioane lei. În 2022, plusul a fost de 1,78 milioane lei, la cifră de afaceri de 51,1 milioane lei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
gruia stoica romelectro
klaus iohannis romelectro
electromontaj carpați sibiu
liviu dragnea
liviu dragnea energie electrică
romelectro insolvență
liviu dragnea piață energie