Conpet raportează profit în creștere modifică, după o ușoară majorare a tarifelor reglementate

Conpet raportează profit în creștere modifică, după o ușoară majorare a tarifelor reglementate
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 aug 2020

Profitul net al companiei de stat Conpet Ploiești, operatorul concesionar al sistemului național de conducte de transport al țițeiului și produselor petroliere, a crescut cu 1,9% în primul semestru al anului, la 31,782 milioane lei, pe fondul unei ușoare majorări a cantităților de marfă transportate și în condițiile majorării cu 4% a tarifelor reglementate practicate, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile din exploatare ale companiei au crescut cu 1,9%, la 220,479 milioane lei, iar cheltuielile – cu 2,1%, la 187,094 milioane lei.

Cantitățile totale transportate de Conpet s-au majorat cu 0,3%, la 3,439 milioane tone. Pe subsistemul țară, acestea au avansat cu 0,5%, la 1,742 milioane tone, iar pe cel de import – cu 0,1%, la 1,697 milioane tone.

FOTO Dâmbovița Mall, construit în locul unității militare unde a fost executat cuplul Ceaușescu, își deschide porțile CITEȘTE ȘI FOTO Dâmbovița Mall, construit în locul unității militare unde a fost executat cuplul Ceaușescu, își deschide porțile

De la finalul anului trecut, tarifele reglementate practicate de Conpet, aprobate de ANRM, au fost majorate cu 4%, atât pentru activitatea subsistemului țară, cât și pentru activitatea subsistemului import.

"În primul semestru al anului 2020 s-au realizat investiții în valoare de 44,953 milioane lei, față de un programat de 41,363 milioane lei", se arată în raportul semestrial al companiei.

Conpet este controlat de Ministerul Economiei, cu 58,71% din acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
conpet
transport titei
titei import
tarife reglementate transport titei conducte