Corpul de Control al premierului se află în control la Nuclearelectrica, după oprirea unităților centralei de la Cernavodă

Corpul de Control al premierului se află în control la Nuclearelectrica, după oprirea unităților centralei de la Cernavodă
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 29 mar 2018

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Guvernului efectuarea unei verificări la Nuclearelectrica, după ce, în weekend, puterea Unității 2 a centralei de la Cernavodă  a fost redusă la 55%, iar Unitatea 1 a fost oprită din cauza unei defecțiuni. Controlul este inițiat și în timp ce Unitatea 2 de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în dimineața zilei de joi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Corpul de Control al premierului se află la Cernavodă începând de marți.

”Momentan, Corpul verifică respectarea procedurilor de către centrală, procedurilor manageriale și de control al calității”, a arătat directorul Nuclearelectrica, Cosmin Ghiță, la postul de televiziune Antena 3.

Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în dimineața zilei de joi, a anunțat Nuclearelectrica.

"Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în dimineața zilei de joi, ca urmare a apariției unei disfuncționalități la un sistem electric de proces, partea clasică, nu cea nucleară a centralei", a precizat Nuclearelectrica.
 
Specialiștii investighează cauza și vor face lucrările necesare de remediere în conformitate cu procedurile aferente industriei nucleare specifice în astfel de situații.

Măsură pregătită de Parlament: Mijloacele de transport care transportă ilegal cereale și produse de panificație nu vor mai fi confiscate CITEȘTE ȘI Măsură pregătită de Parlament: Mijloacele de transport care transportă ilegal cereale și produse de panificație nu vor mai fi confiscate

"Nu există o legătură cauzală între reducerea de putere a Unității 2 din data de 25 martie 2018 și deconectarea automată a reactorului de astăzi, 29 martie 2018. Deconectarea automată a reactorului de la ȘEN este prevăzută și realizată prin sisteme de protecție prevăzute în proiect în anumite situații,  așadar reprezintă un comportament conservativ, procedurat fără impact asupra securității nucleare", a mai menționat compania.

Nuclearelectrica , care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunțat duminică seara că puterea Unității 2 a centralei va fi redusă la 55% (aproximativ 300 MW), după ce în urmă cu câteva ore societatea informase că a oprit controlat Unitatea 1 din cauza unei defecțiuni.

”Reducerea de putere a Unității 2 CNE Cernavodă este cauzată de necesitatea înlocuirii unei piese (rulment) la motorul unei pompe de condensare, din partea clasică a centralei. Reducerea de putere până la 55% este necesară în vederea opririi echipamentului pentru reparații”, a anunțat compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
cernavoda
centrala
control
premier
guvern