Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național joi dimineața

Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național joi dimineața
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2018

Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în dimineața zilei de joi, anunță Nuclearelectrica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în dimineața zilei de joi, ca urmare a apariției unei disfuncționalități la un sistem electric de proces, partea clasică, nu cea nucleară a centralei", precizează Nuclearelectrica.
 

Specialiștii investighează cauza și vor face lucrările necesare de remediere în conformitate cu procedurile aferente industriei nucleare specifice în astfel de situații, scrie News.ro.

Mișcare pe piața imobiliară: Electrica SA pregătește mutarea celor 350 de angajați din București în clădirea America House, mai aproape de principalul concurent Enel. Actualele sedii ale companiei vor fi puse să facă bani CITEȘTE ȘI Mișcare pe piața imobiliară: Electrica SA pregătește mutarea celor 350 de angajați din București în clădirea America House, mai aproape de principalul concurent Enel. Actualele sedii ale companiei vor fi puse să facă bani

"Nu există o legătură cauzală între reducerea de putere a Unității 2 din data de 25 martie 2018 și deconectarea automată a reactorului de astăzi, 29 martie 2018. Deconectarea automată a reactorului de la ȘEN este prevăzută și realizată prin sisteme de protecție prevăzute în proiect în anumite situații,  așadar reprezintă un comportament conservativ, procedurat fără impact asupra securității nucleare", menționează compania.
 
Deconectarea automată a reactorului de la ȘEN și lucrările de remediere a sistemului electric de proces nu au impact advers asupra personalului, populației și mediului înconjurător, fiind realizate cu respectarea normelor de securitate nucleară și procedurilor aplicabile.

Duminică, Nuclearelectrica a anunțat că a oprit controlat Unitatea 1 din cauza unei defecțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
cernavoda
centrala