Cotațiile aurului negru au coborât joi sub 49 dolari/baril, consemnând al patrulea declin consecutiv

Cotațiile aurului negru au coborât joi sub 49 dolari/baril, consemnând al patrulea declin consecutiv
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 oct 2015

Cotațiile petrolului au continuat să scadă joi și au coborât sub pragul de 49 dolari/baril, după ce Institul American al Petrolului (API) a raportat că stocurile de țiței din Statele Unite au crescut săptămâna trecută cu 9,4 milioane de barili, mult peste estimările analiștilor, care anticipau o creștere de până la 2,8 milioane de barili, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În jurul orei 13:00, petrolul Brent se tranzacționa la 48,76 dolari/baril, în scădere cu 0,79% față de închiderea de miercuri.

Pe bursa electronică din New York, petrolul WTE era în scădere cu 1,42%, la 45,96 dolari/baril.

Aceasta este cea de a patra ședință consecutivă de declin pentru cotațiile aurului negru, care în prima parte a anului s-au arătat extrem de sensibile la informațiile referitoare la încetinirea avansului economiei chineze și la creșterea surplusului din piețe.

Un raport al Agenției Internaționale pentru Energie (IEA), publicat la începutul săptămânii, arată că piața petrolului va rămâne suprasaturată în 2016, în condițiile în care cererea va crește sub estimările inițiale iar ridicarea sancțiunilor economice împotriva Iranului va duce la creșterea ofertei, anulând impactul reducerii activităților de forare în Statele Unite.

Analiștii Barclays anticipează o revenire a prețurilor la nivelul de 85 dolari/baril până la finele anului 2020, peste nivelul de 65 dolari/baril sugerat de cotațiile actuale din piețe.

Un scenariu optimist al Barclays preconizează un preț de 100 dolari/baril în 2020, pe fondul creșterii cererii la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
brent
cotatii
pret