Cotațiile petrolului coboară la minimele ultimelor cinci săptămâni

Cotațiile petrolului coboară la minimele ultimelor cinci săptămâni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 mai 2023

Cotațiile petrolului au coborât, marți, la cel mai redus nivel de la finele lunii martie, pe fondul îngrijorărilor privind perspectivele cererii globale, după date economice dezamăgitoare din China și SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Activitatea de producție a Chinei, principalul importator de petrol al lumii, a scăzut în mod neașteptat în aprilie, ratând estimările analiștilor.

"Cifrele au generat o oarecare îngrijorare în rândul investitorilor, având un impact asupra perspectivelor de creștere pentru a doua cea mai mare economie a lumii și afectând perspectivele globale privind cererea de petrol", potrivit analistului de la firma britanică de brokeraj ActivTrades Ricardo Evangelista, citat de MarketWatch.

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Suprataxa OMV Petrom, mult îndulcită. Petroliștii de la Midia, scutiți de contribuția de solidaritate CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Suprataxa OMV Petrom, mult îndulcită. Petroliștii de la Midia, scutiți de contribuția de solidaritate

În SUA, datele privind piața muncii au relevat o încetinire a cererii de forță de muncă în martie, în timp ce numărul concedierilor a crescut.

Impactul știrilor asupra prețurilor petrolului a fost exacerbat de un sentiment negativ în piețe, “determinat de turbulențele din sectorul bancar american și de iminenta majorare a ratei dobânzii de către Rezerva Federală", a precizat Evangelista.

În jurul orei 18:50 (ora României), petrolul Brent se tranzacționa la 75,98 dolari/baril, cu 4,2% sub referința de marți. Petrolul WTI consemna un declin de 4,4%, la 72,31 dolari/baril.

Ambele sortimente de țiței sunt pe cale să încheie tranzacțiile la cel mai redus nivel începând cu 24 martie.

Principalii indici bursieri de pe Wall Street înregistrau, de asemenea, deprecieri puternice, inclusiv pe fondul temerilor legate de o eventuală intrare în incapacitate de plată a SUA, în lipsa unui acord în Congres pentru majorarea plafonului de îndatorare.

S&P 500 consemna un declin de 1,7% la ora menționată, Dow Jones se deprecia cu 1,6%, iar Nasdaq Composite cu 1,4%.

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a avertizat, marți, că eșecul Congresului de a ridica plafonul datoriei guvernamentale - și defaultul rezultat - ar declanșa ”o catastrofă economică”, potrivit Reuters.

Yellen a precizat că guvernul ar putea rămâne fără bani în decurs de o lună.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
cotatii titei
preturi petrol
majorare dobanzi
recesiune
cerere petrol china