Cotațiile petrolului își revin de la minimul ultimilor 17 luni, după scăderi de peste 6% în sesiunea anterioară

Cotațiile petrolului își revin de la minimul ultimilor 17 luni, după scăderi de peste 6% în sesiunea anterioară
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 dec 2018

Cotațiile petrolului își revin ușor miercuri, după un declin de peste 6% consemnat în sesiunea anterioară de tranzacționare, în condițiile în care temerile privind încetinirea economiei globale, blocarea activității guvernamentale în SUA și tensiunile comerciale dintre primele două economii ale lumii au general un val de vânzări în piețele financiare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul Brent a coborât sub pragul de 50 dolari pe baril în debutul tranzacțiilor, până la 49,93 dolari pe baril, cel mai redus nivel începând cu iulie 2017. Cotațiile și-au revenit ulterior, iar în jurul orei 15:30, barilul de Brent era în creștere cu 0,12%, la 50,53 dolari.

Petrolul West Texas Intermediate (WTI) se tranzacționa la 42,92 dolari/baril, în urcare cu 0,92% față de referință.

VIDEO Prețul gazelor a fost plafonat și pentru protejarea furnizorilor. Vâlcov a creat din vorbe un colos energetic franco-german imaginar și l-a acuzat că plătește taxe infime CITEȘTE ȘI VIDEO Prețul gazelor a fost plafonat și pentru protejarea furnizorilor. Vâlcov a creat din vorbe un colos energetic franco-german imaginar și l-a acuzat că plătește taxe infime

Prețurile ambelor sortimente au scăzut cu peste 6% luni, în contextul în care investitorii și-au redus expunerile pe activele considerate riscante. Temerile privind creșterea stocurilor globale de petrol, în pofida angajamentelor OPEC și a aliaților cartelului cu privire la reducerea producției, au contribuit la scăderea prețurilor.  

Bursa de pe Wall Street a avut cea mai slabă sesiune de Ajun din istorie, cu deprecieri de aproape 3% la nivelul indicilor S&P 500 și Dow Jones Industrial Average, după ce președintele Donald Trump și-a reluat criticile la adresa băncii centrale și a estimat că blocajul parțial al administrațiilor federale se va prelungi.

Totodată, secretarul Trezoreriei americane, Steven Mnuchin, a stârnit îngrijorare asupra lichidității din sistemul bancar, după ce a anunțat că i-a sunat personal pe șefii celor mai mari 6 bănci din SUA pentru a se asigura că instituțiile de credit au suficientă lichiditate.

Bursele asiatice au avut o nouă sesiune “roșie” miercuri, însă contractele futures pe acțiunile americane se apreciază ușor, semnalând un debut pozitiv în ședința de astăzi. Piețele vest-europene sunt închise pentru a doua zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
pret
revenire
actiuni
wall street
evolutii