DECIZII Toți membrii board-ului Hidroelectrica au scăpat de provizorat. Cine reprezintă acționarii minoritari. Aprobare pentru o investiție demarată în 1979

DECIZII Toți membrii board-ului Hidroelectrica au scăpat de provizorat. Cine reprezintă acționarii minoritari. Aprobare pentru o investiție demarată în 1979
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 22 ian 2024

Toți cei 7 membri ai Consiliului de Supraveghere al companiei de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România și emitentul cu cea mai mare capitalizare de la Bursa de Valori București (BVB), au de astăzi mandate definitive, valabile până în martie 2027.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Adunarea generală a acționarilor Hidroelectrica i-a confirmat și ″cimentat″ în funcții pe Petre Nicolescu, Cristian Stoina și Ana Bobîrcă, care până în prezent aveau mandate provizorii. Primii doi sunt reprezentanți ai acționarului majoritar, Ministerul Energiei, care deține circa 80% din capitalul companiei.

Andrei Stamatian, numit CEO la EnergBank Moldova: \ CITEȘTE ȘI Andrei Stamatian, numit CEO la EnergBank Moldova: "Prioritatea e digitalizarea băncii. Nu pornim din poziție de top, începem cu îmbunătățirea aplicației de mobilebanking"

Bobîrcă, parteneră și directoare de investiții la compania de consultanță Central European Financial Services SA, controlată de Florin, Irina și Andrei Pogonaru, reprezintă acționarii minoritari și a fost propusă în board de fondurile de pensii private administrate de societatea de profil din grupul Allianz Țiriac.

Ea a concurat cu Nicolae Petria, unul dintre veteranii industriei financiar-bancare și ai pieței de capital din România, care a lucrat la Banca Națională a României (BNR) și înainte de schimbarea de regim din decembrie 1989.

Ceilalți membri ai Consiliului de Supraveghere sunt Mihai-Liviu Mihalache, Carmen Radu, Silviu Avram și George Toniuc.

FOTO - ANUNȚ Când începe Umbrărescu lucrările la Autostrada Unirii. Autoritățile se acuzau între ele: Este o mare bătaie de joc ce se întâmplă! CITEȘTE ȘI FOTO - ANUNȚ Când începe Umbrărescu lucrările la Autostrada Unirii. Autoritățile se acuzau între ele: Este o mare bătaie de joc ce se întâmplă!

AGA de luni a mai aprobat tranzacția prin care Hidroelectrica a preluat principalele active și operațiuni ale Uzinei Constructoare de Mașini Reșița (UCMR), precum și planurile de integrare a acestora, noii indicatori economici ai proiectului investițional de construire a amenajării hidroenergetice (AHE) Surduc-Siriu și documentațiile pentru obținerea certificatelor de proprietate asupra terenurilor microhidrocentralei (MHC) Zervești.

AHE Surduc-Siriu este un proiect istoric demarat în 1979 și în bună măsură deja construit. Pentru lucrările care mai trebuie efectuate, România a cerut finanțare europeană prin Programul REPowerEU. În varianta finală aprobată, amenajarea va avea o putere instalată de 97 MW, cu o valoare totală de 1,16 miliarde lei, din care rest de executat de 415,8 milioane lei. Inițial, hidrocentrala fusese proiectată la o putere instalată de 208 MW, cu o valoare totală de aproape 3 miliarde lei.

VIDEO Președintele filipinez stârnește furie după ce a folosit elicopterul prezidențial pentru a ajunge la concertul Coldplay CITEȘTE ȘI VIDEO Președintele filipinez stârnește furie după ce a folosit elicopterul prezidențial pentru a ajunge la concertul Coldplay

Acționarii au mai fost informați oficial (post-factum) cu privire la un contract bilateral încheiat în august anul trecut, prin care Hidroelectrica a cumpărat energie de la Nuclearelectrica cu livrare în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023, cu valoare estimată de peste 159 milioane lei.

Hidroelectrica a terminat primele 9 luni ale anului trecut cu profit net de 5,18 miliarde lei, cu 42% mai mare față de perioada similară din 2022. Producția de energie a companiei a avansat cu 38%, la 14,1 GWh, grație hidraulicității ridicate, ducând veniturile Hidroelectrica la peste 9,5 miliarde lei, cu 32% deasupra nivelului din ianuarie-septembrie 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica consiliul de supraveghere
mandate administratori hidroelectrica
investiții hidroelectrica
profit hidroelectrica
producție hidroelectrica