Directoratul Transelectrica își menține propunerea de dividend respinsă de acționari în urmă cu o lună

Directoratul Transelectrica își menține propunerea de dividend respinsă de acționari în urmă cu o lună
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 20 mai 2021

Directoratul operatorului de sistem și de transport energie electrică, Transelectrica SA, își păstrează propunerea de dividend brut în valoare de 0,534 lei/acțiune pentru anul 2020 în pofida faptului că această propunere a fost respinsă la Adunarea Generală din 27 aprilie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Referitor la propunerea de distribuire de dividende din rezultatul reportat în sold la 31.12.2020 facem precizarea că aceasta rămâne nemodificată prin raportare la materialul supus aprobării în ședința AGOA din data de 27.04.2021”, indică un comunicat al companiei.

Conform documentului, Directoratul urmează să convoace Adunarea generală ordinară a acționarilor, fără a fi precizată o dată concretă.

eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale

Potrivit noului tabel prezentat de conducerea Transelectrica, suma inițială de 9.9 milioane lei reprezentând participarea salariaților la profit, înregistrată pe cheltuielile anului 2020 sub formă de provizion, a fost înlocuită cu una de 3,9 milioane lei.

Suma totală de distribuit acționarilor, 39,14 milioane de lei, rămâne aceeași cu cea avansată în AGOA din 27 aprilie.

La acea dată, AGOA Transelectrica (TEL) a respins cu 78,88% din voturile exprimate propunerea Consiliului de Administrație pentru repartizarea profitului contabil de 149,81 milioane lei obținut în 2020 (139,9 milioane lei potrivit noului tabel publicat miercuri).

Valoarea dividendului brut era aceeași, de 0,534 lei/acțiune, iar acestuia i s-ar fi adăugat, conform propunerii, un dividend de 0,280 lei/acțiune acordat din rezultatul reportat.

Cele 2 dividende agregate cu dată a plății 25 iunie ar fi conferit acționarilor un randament net de 3,11% aportat la ultimul preț, de 26,10 lei/acțiune. Acționarul majoritar, cu o participație de 58,69%. este statul român prin Secretariatul General al Guvernului.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
dividend
respingere