E-Distribuție Muntenia investește 28,5 milioane de lei pentru modernizarea rețelelor în mai multe zone din București

E-Distribuție Muntenia investește 28,5 milioane de lei pentru modernizarea rețelelor în mai multe zone din București
scris 23 mai 2018

E-Distribuție Muntenia anunță că va derula anul acesta un program de investiții în valoare de 28,5 milioane de lei pentru modernizarea rețelelor de medie și joasă tensiune din zonele Eminescu, Floreasca și Domenii din Capitală, pentru a îmbunătăți calitatea serviciului de distribuție a energiei electrice pentru peste 5.000 de consumatori. În cadrul proiectului, sunt în derulare trei lucrări majore în urma cărora vor fi înlocuite cablurile de medie și joasă tensiune pe o lungime de 96,5 kilometri.

Conform E-Distribuție Muntenia, prima parte a proiectului presupune modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice din zona Eminescu și va consta în lucrări de înlocuire a cablurilor de medie tensiune pe o lungime de aproximativ 7,5 kilometri, precum și a cablurilor de joasă tensiune și de iluminat, pe o distanță de 25 kilometri, scrie News.ro.

Proiectul de modernizare include și lucrări ample în zona Floreasca, în urma cărora vor fi înlocuite cablurile de medie tensiune pe o lungime de aproximativ 9 kilometri, precum și 37 kilometri de  cabluri de joasă tensiune și de iluminat.

VIDEO&FOTO HTC lansează smartphone-ul U12+ cu butoane sensibile la presiune și două camere foto principale CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO HTC lansează smartphone-ul U12+ cu butoane sensibile la presiune și două camere foto principale

Până la finalul anului, vor fi încheiate, de asemenea, lucrările de modernizare în zona Domenii. În urma acestor lucrări, vor fi înlocuiți 6 kilometri de cabluri de medie tensiune și aproximativ 12 kilometri de cabluri de joasă tensiune.

Aceste lucrări fac parte dintr-un program de investiții realizat de companiile de distribuție ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanță și îmbunătățirea calității și securității rețelei, respectând în același timp standardele companiei în ceea ce privește mediul.

"Ca urmare a programelor ample de investiții în modernizarea rețelelor, s-a îmbunătățit semnificativ calitatea serviciilor, companiile E-Distribuție ale grupului fiind în topul celor mai performanți operatori de distribuție energie electrică din România. Conform raportărilor ANRE pe 2016, indicele SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate pentru fiecare client) pentru E-Distribuție Muntenia a fost de 172 minute, cel mai performant din țară, media națională înregistrată fiind de 290 minute. E-Distribuție Dobrogea și E-Distributie Banat și-au îmbunătățit performanțele și au rămas în topul celor mai performanți operatori din Romania, cu SAIDI de 217 minute, respectiv 245 de minute", afirmă compania.

Prezent pe piața din România din 2005, Enel este, în acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție. Enel continuă dezvoltarea unui program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, a siguranței și performanței rețelelor și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt importanți furnizori de energie în România, având în ofertă atât energie electrică și gaze natural, cât și servicii cu valoare adăugată (precum servicii de asistență, produse de iluminat, etc).

viewscnt
Afla mai multe despre
e-distributie muntenia