E.ON investește 5 milioane de lei în echipamente de detectare a scăpărilor de gaz

E.ON investește 5 milioane de lei în echipamente de detectare a scăpărilor de gaz
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2020

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, care deservește 20 de județe din nordul și vestul României a investit 2 milioane de euro în achiziționarea a 8 autolaboratoare echipate cu tehnologie laser, menite a detecta scăpările de gaz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit companiei, alte 3 milioane de lei urmează să fie investite, până la finele acestui an, pentru achiziționarea a 280 de aparate de detectare portabile, de ultimă generație, care vor ajunge în dotarea echipelor specializate, echipe ce acoperă cele 20 de județe din aria de responsabilitate a companiei.

Cele 8 mașini de detectare întregesc flota companiei care ajunge astfel la 13 autolaboratoare, ce permit detectarea scăpărilor de gaz ce pot apărea pe rețelele de distribuție a gazelor naturale și care au o lungime totală de peste 22.600 kilometri.

EXCLUSIV Combinatul Chemgas al lui Ioan Niculae, în faliment și cu decizie de oprire a producției, este executat silit de un subintermediar Gazprom din Basarabia, fost politician în PNL-ul de peste Prut. Dosar penal la Chișinău CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Combinatul Chemgas al lui Ioan Niculae, în faliment și cu decizie de oprire a producției, este executat silit de un subintermediar Gazprom din Basarabia, fost politician în PNL-ul de peste Prut. Dosar penal la Chișinău

Tot în acest an, compania va achiziționa și 280 de aparate de detectare moderne, 70 dintre acestea fiind dotate cu tehnologie laser.

În plus, Delgaz Grid și-a propus să investească, până la finele acestui an, 207 milioane lei în distribuția de gaze naturale, obiectivul principal fiind modernizarea a peste 350 kilometri de conducte și branșamente gaze naturale.

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o rețea de gaze naturale de circa 22.650 km în 20 de județe din partea de Nord și de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț și Bacău) și o rețea de electricitate de peste 81.500 km în șase județe din Moldova: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui. De la intrarea pe piața locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro în principal pentru modernizarea rețelelor de gaze și electricitate și a virat către stat impozite și taxe de 2,3 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
delgaz
e.on
scăpări de gaz
investiții