TikTok a eliminat peste 380.000 de video-uri în SUA pentru încălcarea politicii referitoare la răspândirea urii

TikTok a eliminat peste 380.000 de video-uri în SUA pentru încălcarea politicii referitoare la răspândirea urii
scris 21 aug 2020

TikTok a eliminat în acest an peste 380.000 de video-uri în Statele Unite pentru încălcarea politicii referitoare la răspândirea urii, a anunțat joi aplicația pentru video-uri scurte, transmite Reuters.

Aplicația, deținută de compania chineză ByteDance, a  mai anunțat că a interzis peste 1.300 de conturi, pentru că au postat conținut care propaga ura, arată news.ro.

TikTok a anunțat pe blog că a acționat împotriva unui conținut cum ar fi hărțuirea bazată pe ură și a avut o toleranță zero pentru grupurile organizate care răspândesc ura și pentru conținutul care neagă tragedii evidente, cum ar fi Holocaustul și sclavia.

FOTO Primul telefon pliabil Microsoft va fi semnificativ mai ieftin decât alternativele de la Samsung CITEȘTE ȘI FOTO Primul telefon pliabil Microsoft va fi semnificativ mai ieftin decât alternativele de la Samsung

Compania, care a fost în centrul atenției pentru practicile de moderare a conținutului, a numit în martie membrii unui consiliu de consultanță referitoare la conținut.

Săptămâna trecută, președintele american Donald Trump a ordonat ByteDance să vândă operațiunile americane ale TikTok în termen de 90 de zile, din cauza îngrijorărilor legate de protejarea datelor personale ale utilizatorilor și de posibila transmitere a acestora către autoritățile chineze.

TikTok a subliniat că niciodată nu a furnizat datele utilizatorilor autorităților chineze și că nu ar face acest lucru dacă ar fi solicitată.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
sua