Econergy, dezvoltatorul celui mai mare parc fotovoltaic din România, semnează o nouă achiziție

Econergy, dezvoltatorul celui mai mare parc fotovoltaic din România, semnează o nouă achiziție
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 mar 2022

Compania israeliană Econergy, dezvoltatorul celui mai mare parc fotovoltaic din România, a cumpărat un nou proiect important pe piața locală, cu o capacitate de peste 80 MW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzătorul este compania germană din domeniul energiei regerabile PNE Group, care a dezvoltat proiectul până în faza construcției.

Parcul solar este situat în Oradea și are o capacitate nominală de aproximativ 81 MW.

ULTIMA ORĂ Unul din marile combinate chimice românești își reduce activitatea din cauza scumpirii gazelor și energiei și avertizează că pot urma concedieri colective CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Unul din marile combinate chimice românești își reduce activitatea din cauza scumpirii gazelor și energiei și avertizează că pot urma concedieri colective

Este primul proiect fotovoltaic pe care PNE îl vinde în România.

Anul trecut, compania germană a vândut drepturile pentru trei proiecte de parcuri eoliene în România, cu o putere nominală totală de 220 MW, unui investitor global, al cărui nume nu a fost făcut public.

Ecoenergy are în dezvoltare proiecte solare de peste 1,5 GW în România, compania estimând că va începe construcția efectivă pentru aproximativ 400 MW în cursul acestui an.

Compania israeliană construiește la Rătești, județul Argeș, cel mai mare parc solar din țară, cu o capacitate de 153 MW, proiect cumpărat vara trecută de la Portland Trust în parteneriat cu firma compatrioată Nofar Energy. Investiția totală în proiect este estimată la aproximativ 98 milioane de euro.

Ulterior, în toamnă, Econergy a preluat un alt proiect fotovoltaic important, situat în Părău, județul Brașov, cu o capacitate de aproape 90 MW, recent semnând o altă achiziție, pentru un parc solar de 60 MW în localitatea Ovidiu, județul Constanța.

În februarie, Ecoenergy și-a asigurat o finanțare de peste 200 milioane de euro pentru proiecte de energie regenerabilă în România și Polonia.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
econergy
pne group
parc fotovoltaic
proiect fotovoltaic
parc solar oradea
tranzactie
energie solara