Enel X și-a triplat rețeaua de încărcare a vehiculelor electrice la peste 30.000 de puncte publice

Enel X și-a triplat rețeaua de încărcare a vehiculelor electrice la peste 30.000 de puncte publice
scris 4 iun 2020

Enel X a anunțat miercuri că și-a extins rețeaua de încărcare a vehiculelor electrice la peste 30.000 de puncte publice, o creștere de aproximativ trei ori de la circa 10.500 deja disponibile, lansând serviciul eRoaming în colaborare cu operatorul olandez de rețele de încărcare a vehiculelor electrice Allego, precum și cu Robert Bosch GmbH și cu compania germană Innogy.

”Enel X și-a extins rețeaua de încărcare a vehiculelor electrice la peste 30.000 de puncte publice, o creștere de aproximativ trei ori de la circa 10.500 deja disponibile, lansând serviciul eRoaming în colaborare cu operatorul olandez de rețele de încărcare a vehiculelor electrice Allego, precum și cu Robert Bosch GmbH și cu compania germană Innogy. În cadrul platformei de mobilitate electrică Hubject, această colaborare permite utilizatorilor aplicației Enel X JuicePass să-și încarce vehiculele electrice, fără a semna noi contracte, la stațiile de încărcare operate de Allego, Bosch și Innogy, cu o rețea de peste 19.500 de puncte de încărcare în Belgia, Germania, Luxemburg și Olanda”, arată un comunicat al companiei.

Clienții JuicePass vor putea utiliza aplicația în Germania și Benelux pentru a vizualiza informații despre locația punctelor de încărcare, puterea disponibilă, tipul de conector, disponibilitatea în timp real și prețurile în regim de roaming, scrie News.ro.

FOTO Ministrul de Interne a bătut palma cu șeful Dacia. Poliția va primi trei modele diferite CITEȘTE ȘI FOTO Ministrul de Interne a bătut palma cu șeful Dacia. Poliția va primi trei modele diferite

”Enel X oferă șoferilor de vehicule electrice o experiență simplă de încărcare în toată Europa, fără a fi nevoie să se preocupe de locurile unde să-și încarce vehiculele electrice în străinătate sau să încheie contracte cu alți furnizori. Am finalizat acest proiect în condiții de siguranță și, privind în viitor, vom continua să lansăm inițiative similare de eRoaming pentru a încuraja redresarea economică prin modelul nostru de afaceri sustenabil. În acest scop, vom profita și de oportunitățile vaste oferite de rețeaua Hubject, în vederea creării unei adevărate autostrăzi electrice pan-europene care să îi călăuzească pe europeni prin această perioadă plină de provocări către o societate cu adevărat deschisă”, a declarat Francesco Venturini, CEO al Enel X.

Rețeaua Allego din Uniunea Europeană are peste 15.000 de puncte publice de încărcare disponibile prin Hubject, dintre care peste 1.000 sunt rapide (50 până la 175 kW) și 200 ultra-rapide (175 - 350 kW), toate instalate în Belgia, Germania, Luxemburg, Olanda și Regatul Unit. În mod similar, rețeaua Innogy are în jur de 5.000 de puncte publice de încărcare, 4.000 dintre ele disponibile prin rețeaua Hubject, dintre care 300 sunt rapide (50 până la 175 kW). Bosch operează o rețea de aproximativ 550 de puncte de încărcare, disponibile și prin Hubject. Rețelele operate de Bosch și Innogy sunt instalate în toată Germania.

Enel X a pus la dispoziție o infrastructură publică compusă din aproximativ 10.500 de puncte, inclusiv cele din rețelele proprii din Italia, Spania și România, precum și cele din rețele terțe. Compania a încheiat mai multe acorduri de interoperabilitate pentru a lărgi rețeaua publică de încărcare disponibilă clienților din întreaga Europă, extinzându-și acoperirea ca furnizor de servicii de mobilitate electrică în Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, România, Slovenia, Spania, Suedia și Elveția.

”În general, Enel X își va crește rețeaua de puncte de încărcare publice și private puse la dispoziție la nivel global la aproximativ 736.000 până în 2022, de la aproximativ 100.000 în prezent, cu scopul de a sprijini absorbția de vehicule electrice și decarbonizare a sectorului transporturilor”, mai arată compania.

Interoperabilitatea sau eRoaming este o componentă structurală a misiunii Enel X de a crea soluții de încărcare pentru toate utilizările (acasă, birou, tranzit), care sunt disponibile printr-un singur punct de acces, și anume aplicația JuicePass de la Enel X. Această aplicație este interfața unică pentru clienții Enel X care își încarcă vehiculele la domiciliu și la birou, precum și pentru accesul la rețeaua publică de puncte de încărcare a Enel X și a partenerilor săi, precum și la întreaga rețea Hubject de 200.000 de puncte de încărcare.

UE vrea să aloce mai mulți bani pentru fermieri și pescari CITEȘTE ȘI UE vrea să aloce mai mulți bani pentru fermieri și pescari

Allego este un furnizor european de soluții de încărcare pentru vehicule electrice cu experiență în mobilitate electrică, inclusiv în crearea unei rețele de stații de încărcare rapidă. Din mai 2018, Allego face parte din Meridiam, o corporație a cărei activitate aduce beneficii sociale și de mediu, în conformitate cu dreptul francez, specializată în dezvoltarea, finanțarea și gestionarea pe termen lung a proiectelor sustenabile de infrastructură publică.

Grupul Bosch este un furnizor global de tehnologie și servicii. Fiind o companie lider în domeniul Interner of Things (IoT), Bosch oferă soluții inovatoare pentru case inteligente, orașe inteligente, mobilitate conectată și producție conectată. Își folosește expertiza în tehnologia, software-ul și serviciile de senzori, precum și propriul cloud IoT, pentru a oferi clienților săi soluții interdisciplinare dintr-o singură sursă.

Innogy este o companie europeană din sectorul energetic, cu trei domenii de activitate în Regenerabile, Rețele & Infrastructura și Retail.

Joint-venture-ul de mobilitate electrică Hubject a fost fondat în 2012. Cu sediul central la Berlin, printre acționarii săi se numără, pe lângă Enel X, companii precum: BMW, Bosch, Daimler, EnBW, Innogy, Siemens și Volkswagen. Hubject are peste 600 de parteneri de afaceri, precum și 200.000 de puncte de încărcare interoperabile în Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Columbia, China, Croația, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Japonia, Letonia, Liechtenstein, Luxemburg, Macedonia, Malta, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Peru, Polonia, Portugalia, Republica Coreea, România, Rusia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Turcia, Regatul Unit și Statele Unite.

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, case, industrii și mobilitate electrică. Compania este lider global în domeniul serviciilor energetice avansate, gestionând soluții de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6 GW, gestionată la nivel global, o capacitate de stocare instalată de 110 MW iar, în sectorul mobilității electrice, în jur de 100.000 de puncte publice și private de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul

Enel este o companie energetică multinațională, una dintre cele mai mari companii de utilități din Europa după capitalizarea de piață și EBITDA raportat. Grupul Enel activează în peste 30 de țări din lume, având o capacitate totală gestionată de circa 88 GW. Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 74 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power operează unități de producție cu o capacitate instalată de peste 46 GW din surse eoliene, solare, geo-termale și hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia și Australia.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel x
vehicule electrice