Fostul cancelar german Gerhard Schroeder, numit în consiliul de supraveghere al Gazprom

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder, numit în consiliul de supraveghere al Gazprom
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2022

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder a fost numit în consiliul de supraveghere al gigantului rus Gazprom, a anunțat compania de gaz deținută de statul rus, relatează DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Schroeder, care a fost cancelar al Germaniei în perioada 1998-2005, este un social-democrat și prieten al președintelui rus Vladimir Putin, scrie Agerpres.

VIDEO LISTA Netflix anunță - va lansa cel puțin 70 de filme în 2022 CITEȘTE ȘI VIDEO LISTA Netflix anunță - va lansa cel puțin 70 de filme în 2022

Legăturile sale cu Rusia sunt deseori motiv de controversă, inclusiv în cadrul propriului partid, care acum conduce o nouă coaliție de guvernare.

Numirea sa în consiliul de supraveghere al Gazprom urmează a fi oficializată la adunarea generală anuală de la 30 iunie.

Schroeder îl va înlocui pe Timur Kulibaev, ginere al fostului președinte kazah Nursultan Nazarbaev. Kulibaev a fost înlăturat din funcție în urma revoltei violente din ianuarie din Kazahstan.

Schroeder are deja o serie de poziții înalte în companii rusești.

Fostul cancelar, în vârstă de 77 de ani, este președintele consiliului de supraveghere al companiei energetice de stat Rosneft.

El este de asemenea președintele comitetului acționarilor de la Nord Stream AG și președintele boardului de directori de la Nord Stream 2 AG.

Ambele gazoducte conectează Rusia și Germania prin Marea Baltică. Criticii Rusiei, în special SUA, au spus că Nord Stream 2, care nu este încă în funcțiune, ar putea fi folosit ca pârghie împotriva Moscovei dacă aceasta decide o invazie militară în Ucraina.

Cererile Ucrainei pentru livrări de arme din partea susținătorilor săi occidentali în contextul tensiunilor de la granița sa cu Rusia au fost descrise de Schroeder drept amenințări.

El a dat de asemenea vina pe NATO pentru desfășurările de trupe rusești la granița cu Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
gerhard schroeder
gazprom