Marea Britanie va aloca 9 miliarde de lire sterline pentru a atenua impactul majorării prețului energiei

Marea Britanie va aloca 9 miliarde de lire sterline pentru a atenua impactul majorării prețului energiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2022

Prețurile energiei vor crește din aprilie pentru milioane de britanici, după o majorare cu 54% a plafonului de reglementare, forțând guvernul să aloce 9 miliarde de lire sterline pentru un nou sprijin destinat gospodăriilpr care suportă deja costuri mai mari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Răspunzând la prețurile record ale gazelor la nivel mondial, care au creat probleme majore unor aproape 30 de furnizori britanici de energie, autoritatea de reglementare Ofgem a declarat că plafonul pentru cel mai utilizat tarif va crește la 1.971 de lire pe an, din aprilie, aceeași lună în care vor crește și impozitele, scrie News.ro.

Nivel record al taxelor și impozitelor încasate de statul român de la OMV Petrom în 2021: 12,3 miliarde lei, cu o treime peste suma percepută în 2020 CITEȘTE ȘI Nivel record al taxelor și impozitelor încasate de statul român de la OMV Petrom în 2021: 12,3 miliarde lei, cu o treime peste suma percepută în 2020

De asemenea, Banca Angliei a majorat din nou dobânzile, joi, și a spus că inflația va depăși în curând 7%, ceea ce va duce la una dintre cele mai mari crize ale costului vieții din ultimele decenii.

Ministrul de Finanțe, Rishi Sunak, al cărui sprijin financiar alocat în timpul pandemiei ar putea ajunge la 410 miliarde de lire sterline, a declarat că nu are altă opțiune decât să intervină pentru a elimina ”șocul semnificativ al prețurilor” pentru aproximativ 22 de milioane de gospodării.

Organizațiile de caritate și economiștii au spus că impactul creșterii prețurilor va fi pe scară largă, familiile cu venituri mici neputând să-și încălzească casele în mod corespunzător, iar familiile cu venituri medii fiind forțate să reducă cheltuielile în alte părți.

Pentru a reduce impactul, guvernul va acorda acum împrumuturi garantate de stat în valoare de 200 de lire sterline furnizorilor de energie, pentru a repartiza costurile mai mari suportate de consumatori pe cinci ani, din octombrie.

O reducere de 150 de lire sterline a taxelor locale se va aplica pentru aproximativ 80% din gospodăriile din Anglia.

Guvernele din Europa au cheltuit zeci de miliarde de euro încercând să-i protejeze pe consumatori de prețurile record la energie, fie eliminând taxele, fie sprijinindu-i pe cei mai nevoiași, după ce costurile cu gazele și energia au crescut, odată ci redeschiderea economiilor după restricțiile impuse din cauza Covid-19.

În Marea Britanie, o limitare a prețurilor pe o perioadă de șase luni a limitat impactul imediat asupra consumatorilor, forțând în schimb imnpactul asupra furnizorilor, dintre care peste 25 și-au încetat activitatea de la începutul anului 2021.

Analiștii consideră că încercarea lui Sunak de a amâna impactul complet al creșterii prețurilor asupra consumatorilor este un joc de noroc, ei anticipând că prețurile vor rămâne ridicate și după anul viitor, Rusia, principalul furnizor european de gaze, fiind blocată într-o dispută cu Occidentul asupra Ucrainei.

Marea Britanie importă aproximativ jumătate din necesarul său de gaze și, deși prețurile gazelor europene au scăzut de la vârfuri record, acestea sunt încă cu peste 300% mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
energie
pret