Gazoductul Nord Stream 2 va fi finalizat de partea rusă

Gazoductul Nord Stream 2 va fi finalizat de partea rusă
scris 29 ian 2020

Conducta Nord Stream 2, destinată să transporte gaze naturale rusești spre UE, va fi finalizată de partea rusă, pentru a putea fi ocolite sancțiunile americane care vizează companiile europene implicate în construcția acestui gazoduct, a declarat marți un director de la grupul rus Gazprom, transmite AFP.

"Proiectul Nord Stream 2, deja construit în proporție de 94%, va fi finalizat de partea rusă", a declarat directorul Gazprom Export, Elena Burmistrova, cu ocazia unei conferințe pe tema gazelor naturale organizată la Viena, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Circa 150 de români vor să-și anuleze vacanța în China din cauza Coronavirus, dar ANAT îi avertizează: Hotelierii chinezi și companiile aeriene nu vor avea disponibilitatea să le returneze banii. Statul român să-i despăgubească! CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Circa 150 de români vor să-și anuleze vacanța în China din cauza Coronavirus, dar ANAT îi avertizează: Hotelierii chinezi și companiile aeriene nu vor avea disponibilitatea să le returneze banii. Statul român să-i despăgubească!

Gazoductul Nord Stream 2 reprezintă o investiție de 11 miliarde de dolari, finanțată jumătate de Gazprom și jumătate de cinci companii europene (OMV, Wintershall Dea, Engie, Uniper și Shell). Nord Stream 2 va permite dublarea capacității de transport a Nord Stream 1, până la 110 miliarde de metri cubi pe an, astfel că o cantitate mai mare de gaze naturale rusești va ajunge direct în Germania via Marea Baltică, fără a mai trece prin Ucraina.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
nord stream 2
rusia