Germania aprobă proiectul gazoductului Nord Stream 2

Germania aprobă proiectul gazoductului Nord Stream 2
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2018

Germania a aprobat construcția și exploatarea gazoductului Nord Stream 2, conducta submarină care ar urma să transporte gaze naturale între Rusia și Germania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În septembrie 2015, gigantul rus Gazprom a semnat un acord pentru extinderea gazoductului Nord Stream cu austriecii de la OMV, compania franceză Engie, companiile germane Wintershall și Uniper și grupul anglo-olandez Shell. Nord Stream 2, cu o lungime de 1.220 kilometri, va dubla capacitatea actuală de transport a gazelor rusești către consumatorii europeni, oferind, în același timp, o rută directă către Germania.

Cele cinci companii vest-europene s-au angajat să acorde o finanțare pe termen lung de 4,75 miliarde de euro, reprezentând jumătate din costul proiectului, în prezent estimat la 9,5 miliarde de euro. Fiecare dintre cei cinci parteneri va contribui cu până la 950 milioane de euro la construcția gazoductului. Gazprom, unicul acționar al companiei care se ocupă de proiect, Nord Stream 2 AG, va acoperi diferența până la 9,5 miliarde de euro.

Presa elenă: SUA și UE sprijină oferta Transgaz-Reganosa de preluare a operatorului grec de transport gaze DESFA, din rațiuni geopolitice CITEȘTE ȘI Presa elenă: SUA și UE sprijină oferta Transgaz-Reganosa de preluare a operatorului grec de transport gaze DESFA, din rațiuni geopolitice

Proiectul, care fusese abandonat în contextul sancțiunilor economice impuse Rusiei de statele din Vest, a generat polemici aprinse între susținătorii acestuia și statele din Europa Centrală și de Est, printre care și România, care au acuzat companiile occidentale că își “trădează” vecinii.

Construcția gazoductului va începe anul acesta și va fi finalizată până în decembrie 2019.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
nord stream 2